Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Deze kruidige rijstpudding met blauwe bessen is zowel koud als warm lekker. Op een koude dag is het warm lekker als nagerecht of zelfs ontbijt. Of serveer het koud met wat vers fruit op warmere dagen.   Probeer ook eens deze Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

De hele bloedsinaasappel die in de smoothie gaat was je en rasp je eerst, daarna pel je hem en kan dan in z’n geheel in de smoothie. Voor deze rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels heb je 250 ml sinaasappelsap nodig, dat is ongeveer 3-4 sinaasappels. Doe wel alvast de avond ervoor de banaan in […]

Havermout met gekaramelliseerde peer

Havermout met gekaramelliseerde peer

Deze havermout met gekaramelliseerde peer is een goede start van de dag. Je bereidt het de avond ervoor, zet het een nachtje in de koelkast en de volgende morgen staat je ontbijt al klaar voor je. Lekker relaxed de morgen beginnen met een goed en stevig ontbijt. Ik heb havermout van Vitaminstore hiervoor gebruikt.   Deze […]

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder nagerecht en dat is het ook. Niet te zoet, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een zoete variant […]

Quinoa yoghurt pindakaasmousse

Quinoa yoghurt pindakaasmousse

Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is […]

Sinaasappel banaan smoothie

Sinaasappel banaan smoothie

Bedenk een dag van te voren dat je deze Sinaasappel banaan smoothie wilt maken omdat het lekker is als je bevroren bananen gebruikt. Deze smoothie is een heerlijke en gezonde start van de dag of als tussendoortje wanneer je trek hebt. Om de smoothie nog meer vullende te maken, kan je er wat havermout in […]

Mozzarella met bloedsinaasappel

Mozzarella met bloedsinaasappel

Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik heb jullie al eens eerder laten weten dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. […]

Kip met citroen en lavendel

Kip met citroen en lavendel

Kip met citroen en lavendel is een recept van Rachel Khoo. Omdat ik een grote pot lavendel mocht ontvangen van Van Beekum Specerijen, wil ik natuurlijk zoveel mogelijk recepten met lavendel gaan uitproberen. Zo vond ik tijdens het googelen dit recept. Leuke combinatie leek mij dit, dus proberen maar. Bij dit gerecht passen heel veel […]

Pompoen hasselback

Pompoen hasselback

Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flessenpompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden