Udon noedels met miso mosselen

Udon noedels met miso mosselen

Ik zal het maar bekennen, ik ben een beetje verslaafd aan miso. En dan niet de witte maar de rode miso. Zoveel smaak en umami in dit goedje, heerlijk! Sinds mijn broertje – die op Ibiza woont – met miso gekookt heeft voor ons toen wij daar waren, ben ik hieraan verslingerd geraakt. Dus gelijk […]

Aubergine met tahini dadeldressing

Aubergine met tahini dadeldressing

Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.   De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]

Aziatische haring tartaar met kroepoek

Aziatische haring tartaar met kroepoek

Hollandse Nieuwe met Oosterse smaken, kan dat? Ja dat kan! En het is nog eens heel erg lekker en een leuke manier om de haring anders te serveren. Deze Aziatische haring tartaar met kroepoek is een leuk voorgerechtje tijdens een speciaal etentje.   Ik heb in deze tartaar de chili garlic sauce van Lee Kum […]

Mini roti met Oosters jackfruit

Mini roti met Oosters jackfruit

Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]

Aziatische hamburger speciaal

Aziatische hamburger speciaal

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer is het een Aziatische hamburger speciaal geworden. Ik heb tijdens een foodevent van Lee Kum Kee heerlijke Aziatische sauzen ontvangen. Hiermee ben ik aan het experimenteren, wil zoveel mogelijk recepten ermee maken.   Normaal […]

Aziatische barbecue kippendij spiesjes

Aziatische barbecue kippendij spiesjes

Deze Aziatische barbecue kippendij spiesjes kan ik je echt aanraden als je gaat barbecueën. Maar je kunt ook een bakpan of grillpan gebruiken om ze te bakken natuurlijk. Ze hebben echt de Aziatische smaken zoals zoet, zuur, zout en pittig. Natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt.   Ik heb kipdijfilets […]

Groene kruidensaus Mojo verde

Groene kruidensaus Mojo verde

De groene kruidensaus Mojo verde komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Het is een pittige groene kruidensaus, die een beetje op de Zuid-Amerikaanse Jalapeño saus lijkt. Er bestaat ook een rode variant namelijk de Mojo rojo oftewel mojo picon (pikant). Deze rode variant wordt gemaakt van paprika, rode peper, knoflook, komijn, kruiden en olie. De […]

Mexicaanse pasta en maïs salade

Mexicaanse pasta en maïs salade

1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden. De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans. Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, […]

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]

Steak en noedel salade

Steak en noedel salade

Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden