Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]
Deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken. Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak […]
Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maak dan deze Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Je blancheert de broccoli even en dan rooster je alles in de oven. Ik heb Catalaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gekruide verse worst gebruiken. In plaats van […]
Ik had nog een stuk brie in de koelkast liggen die eigenlijk op moest. Daar heb ik deze heerlijk tosti brie ham en rozemarijn van gemaakt. Je kunt elk soort witschimmel kaas en/of geitenkaas gebruiken. Zelfs blauwe kaas is ook lekker als je daar van houdt. Een tosti is een hele goede manier om […]
Deze gebakken rijst met wortel, broccoli en ei is een simpel en snel te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag. Maak met dit gerecht je restjes gekookte rijst en restjes (rauwe) groente op. Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika, etc. Maakt niet uit, wat jij lekker vind en wat […]
Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]
Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt. Dit kan je natuurlijk ook doen […]
Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Hiervan vind je nog meer variaties op mijn site. Met slechts een paar ingrediĆ«nten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar. Ik heb koningsboleten, shiitake, oesterzwammen en shimeji paddenstoelen gebruikt. Omdat het herfst is, zijn deze nu volop verkrijgbaar […]
Eigenlijk is dit geen spaghetti Alfredo met rucola, maar met een vergeten bladgroente/kruid heftige winterblaadjes (type Ho-Mi). En heftig zijn deze blaadjes ook, lekker pittig! Dit blad kreeg ik op de tuinderij Warmonderhof, een prachtig biologisch dynamisch leerbedrijf. Zoveel verschillende soorten groenten staan hier, zou er wel elke week naar toe willen om te kijken […]
In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere een Gele Curry Pasta van Sutharos. Een heel goed excuus om een lekkere curry te maken. Ik had er al mosselen in gele curry kokossaus mee gemaakt. Vandaag wordt het een viscurry met zalm en pompoen. […]