Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]

Salade forel, truffelaardappel en biet

Salade forel, truffelaardappel en biet

Ik eet heel vaak tussen de middag een salade. Deze maak ik meestal van overgebleven groenten en/of vis vlees van de vorige avond(en). Zo ook deze Salade forel, truffelaardappel en biet. Ik had nog gekookte truffelaardappelen, gepofte bietjes en gerookte forel over van een etentje. Van alles een klein beetje, maar perfect voor een salade. […]

Lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel

Lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel

Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk […]

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. De salsa is lekker pittig door de Remia garlic-sriracha mayonaise. Normaal ben ik niet zo van de kant-en-klaar producten, maar deze mayonaise is echt lekker. Probeer het eens. Ik heb […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Deze radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella is een lekkere winterse salade vol met kleur en smaak. Serveer het als lunch, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Ik had nog een paar in de oven geroosterde bietjes en een wortel liggen en heb deze door de salade gedaan. Hoe je bietjes in de oven kunt roosteren, […]

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden