Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]
Vanavond vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen gegeten en dat was een lekker pittig gerecht wat we goed konden gebruiken na deze koude dag buiten. Ik denk dat als je een vleeseter deze chili geeft hij niet eens het vlees zal missen, zo lekker was het. Je kunt diverse soorten bonen hiervoor gebruiken, zoals […]
Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]
Deze prachtig rode burgers zijn super lekker en gezond voor je. Het zijn mega biet en bonenburgers geworden, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken. Natuurlijk kan je ook kant-en-klare bietenburgers kopen, maar die zijn niet zo lekker als deze. En je weet in deze burgers wat erin gaat, en bij de gekochte burgers […]
Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.
Hummus, humus, hoummous, houmous, hommos of goumoes is een kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten. Hierin zitten behalve gekookte kikkererwten, ook tahin (sesampasta), olijfolie en als smaakmakers vaak knoflook, komijnpoeder, citroensap en peper en zout. Ik heb nu een lekkere zelfgemaakte pompoenhummus gemaakt. Hummus De pompoenen zijn volop in het seizoen en wij zijn er […]
In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.
Maak eens een tafel vol met tapas, deze Gamba’s al pil pil horen daar zeker bij. En ik heb nog veel meer lekkere tapas gerechten voor je. Ook lekker op de tapas tafel is Meloensoep, Aioli en Romesco saus
Maak zelf een 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten, het is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf welke kruiden erin gaan. Deze kruidenmix heb ik gebruikt voor dit Kippenbouten recept
Deze Vegetarische ovenschotel met aubergines is een heerlijke vegetarische schotel met veel smaak waarbij je het vlees absoluut niet mist. Probeer ook eens deze vegetarische Aubergine curry met zilvervliesrijst