Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Deze kip drumsticks in een mosterd honingsaus is een makkelijk 1-pansgerecht. Je hoeft van mij geen biologische kip te kopen, maar laat de plofkippen alsjeblieft liggen. Ik heb mijn kip bij Polderkip vandaag, dit zijn vrije uitloopkippen die een beter leven hebben gehad en dat proef je ook. Lekker mals vlees! Ik heb een milde gerookte […]

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Deze radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella is een lekkere winterse salade vol met kleur en smaak. Serveer het als lunch, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Ik had nog een paar in de oven geroosterde bietjes en een wortel liggen en heb deze door de salade gedaan. Hoe je bietjes in de oven kunt roosteren, […]

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Deze warme salade met pompoen, peer, linzen en cranberries is een heerlijke vegetarische salade om te serveren op een herfstachtige dag. Het is geen moeilijke salade om te maken, de pompoen rooster je in de oven en de linzen komen uit een blikje.   Ik mocht heerlijke nieuwe kaasjes van de Buffalo Farm Twente meenemen. […]

Geraspte paarse wortelsalade

Geraspte paarse wortelsalade

Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]

Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]

Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

Als je een echte kick-start wilt hebben in de morgen, maak dan deze espresso, dadel en yoghurtsmoothie. Lekker fris, romig en sterk door de espresso erin. Maak de smoothie eventueel de avond ervoor klaar en zet hem dan lekker koud weg in de koelkast, zodat ‘s morgens je ontbijtje al klaar staat en jij snel […]

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Deze kleurrijke zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi is een heerlijk vegetarische maaltijd, waarbij menig vleeseter het vlees niet zal missen. Zo ook hubbie, die nooit in de gaten heeft of zit te zeuren dat er geen vlees bij zit. Als het eten maar lekker is, beseft hij niet eens dat hij vlees […]

Geglaceerde rode wortelen

Geglaceerde rode wortelen

Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden