Pasta Arrabiatasaus

Pasta Arrabiatasaus

Dit gerecht is een hele makkelijke maar oh zo smakelijke pasta. Ideale voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. De saus is bijna nog sneller gemaakt dan je de pasta koken moet. Voor deze Pasta Arrabiatasaus wilde ik penne gebruiken, maar daar had ik nog maar een heel klein […]

Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst

Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst

Het was al een hele tijd geleden dat wij kip kerrie hadden gegeten. En vandaag heb ik er ontzettend zin in. Dit is een niet te moeilijk recept, je hebt alleen wel goede kerriekruiden ervoor nodig. Ik heb Vadouvan kruidenmix gebruikt. Als je deze niet in huis hebt of niet wilt kopen, gebruik dan alleen […]

Gemengde bonenschotel met rookworst

Gemengde bonenschotel met rookworst

Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik […]

Thaise pompoen soep met kokosmelk

Thaise pompoen soep met kokosmelk

Het wordt alweer wat frisser, tijd voor een lekkere soep. Een pittige soep voor koude dagen en comfortfood in een bowl met een kick van de rode currypoeder en lekker romig door de kokosmelk. Als je van pittig houdt, maak dan deze Thaise pompoen soep met kokosmelk en je warmt vanzelf weer op.   Ik […]

Groenlof stamppot met spekjes

Groenlof stamppot met spekjes

Wij zijn voor het eerst op de Boerenmarkt op de Stadboerderij De Kemphaan in Almere geweest. Daar stond een grote groentekraam van Warmonderhof met voor het grotendeel groenten van eigen land en kas. Ik had ze al op mijn lijstje staan om ze eens te bezoeken en nu ben ik helemaal zeker ervan dat ik […]

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner. Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden.   Ik heb voor dit recept een biologische […]

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]

Indiase lamsnek curry

Indiase lamsnek curry

Lamsnek is ongeveer het lekkerste stukje stoofvlees van het lam. Het is helemaal niet duur (bij de Turkse slager) en er zit veel smaak in dit vlees. Om er nog meer smaak aan te geven heb ik deze keer een Indiase lamsnek curry gemaakt. Een heerlijke kruidige curry is het geworden.   Laat je slager […]

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Tijdens onze trip naar Twente zijn we natuurlijk weer langs de Buffalo Farm gegaan om die heerlijke verse buffalo mozzarella en andere lekkernijen van deze boerderij te kopen. Ik heb de bolletjes gebruikt in deze schotel Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella. Een lekker makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.   […]

Mexicaanse orzotto met garnalen

Mexicaanse orzotto met garnalen

Deze Mexicaanse orzotto met garnalen is een makkelijk eenpansgerecht. De orzo is een pastasoort wat een beetje op een rijstkorrel lijkt en het voordeel van deze pasta is dat het snel gaar is. Daarbij zijn courgetteplakjes en garnalen ook snel gaar, dus op zich een niet te moeilijk gerecht voor een doordeweekse dag. Maar wel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden