Vijgen koffie compote met yoghurt

Vijgen koffie compote met yoghurt

Deze vijgen koffie compote met yoghurt is heerlijk als ontbijt maar ook als dessert. Als je de compote maakt, gaat het heerlijk ruiken in huis met Oriëntaalse geuren. Dit is echt een verwennerij, maak het in het weekend of op een speciale dag. Ik heb voor dit recept Salvadoran España cold drip coffee van Batavia […]

Energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao

Energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao

En weer een leuke receptenswap, deze keer met Karinanne van der Heide van www.columnsbykari.com. Deze energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao vielen mij op tussen haar recepten. Die wilde ik graag proberen. Ik kan je verklappen dat ze heerlijk geworden zijn. Kari zorgt er altijd ervoor dat ze lekkere maar gezonde tussendoortjes in haar koelkast heeft […]

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Weer eens een hele andere manier om rode bietjes te verwerken in een gerecht. Deze rode bietensoep met gember en kokosmelk heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van de gember, rode peper en natuurlijk de kokosmelk. Het is niet alleen een prachtige mooie roze soep geworden, het is ook nog eens heerlijk met een […]

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch eggs komen oorspronkelijk uit Groot-Brittanië. Het zijn balletjes gehakt met daarin gekookte eieren. Er wordt meestal het gehakt van braadworsten gebruikt om te eitjes in te verstoppen, in Nederland worden ze ook wel eierballen genoemd. De balletjes worden gerold door paneermeel en daarna gefrituurd. Ik heb Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes, waardoor je kleine […]

Koffie kokos milkshake

Koffie kokos milkshake

In de zomer is het lekker om jezelf of je familie te verwennen met een milkshake. En omdat ik van die heerlijke cold drip coffee mocht ontvangen van Batavia coffee, ben ik aan het experimenteren gegaan. Zo had ik al een koffie kokos smoothie gemaakt en omdat ik nog van die heerlijke coconut drink in […]

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]

Rode kool en pompoensoep met pompoenchutney

Rode kool en pompoensoep met pompoenchutney

Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen […]

Pulled pork lasagne

Pulled pork lasagne

Pulled pork is tegenwoordig kant en klaar in elke supermarkt te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Hier kan je lezen hoe ik pulled pork in de oven bereid heb. Pulled pork is lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een wrap, op een broodje of zoals deze pulled […]

Ile flottante

Ile flottante

Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, eentje uit de oude doos dus. Met drijvend eiland wordt het eiwitschuim bedoeld wat op een heerlijke vanillesaus/vla drijft. Je kunt het warm eten, maar meestal wordt het koud geserveerd. En dat is wel handiger, omdat je dan alles van […]

Gebakken witte kool met prei

Gebakken witte kool met prei

Shichimi togarashi is een pittige veelzijdige Japanse melange gemaakt van zeven specerijen. Door het toe te voegen aan deze gebakken witte kool met prei geeft het dit groentegerecht een extra smaaksensatie en pit. Op zich hebben witte kool en prei niet zoveel smaak, dus ben ik gaan experimenteren met deze kruiden.   Noedels met pindasaus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden