Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Salade forel, truffelaardappel en biet

Salade forel, truffelaardappel en biet

Ik eet heel vaak tussen de middag een salade. Deze maak ik meestal van overgebleven groenten en/of vis vlees van de vorige avond(en). Zo ook deze Salade forel, truffelaardappel en biet. Ik had nog gekookte truffelaardappelen, gepofte bietjes en gerookte forel over van een etentje. Van alles een klein beetje, maar perfect voor een salade. […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto

Tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto

Je kunt heel veel verschillende soorten tosti’s maken. Dit is bijvoorbeeld een tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto. Je kunt de tosti bakken in een tosti-ijzer, onder de grill in je oven of zelfs in een bakpan.   Boerenkoolpesto Voor de tosti heb ik deze zelfgemaakte boerenkoolpesto* gebruikt, het recept kan je hier vinden.

Paascake met advocaat

Paascake met advocaat

De kleur van Pasen is toch wel geel en daarom past advocaat zo goed bij Pasen. Deze Paascake met advocaat is dan ook een ideale verwennerij met de Paasdagen. Ik heb voor dit recept een ganzenei gebruikt, het is daar momenteel de tijd van het jaar voor. Ganzeneieren doen het heel goed in een cake, ze […]

Koffie kokos smoothie

Koffie kokos smoothie

Bedenk de avond tevoren dat je deze koffie kokos smoothie wilt maken, het is namelijk het lekkerst als je een bevroren banaan hiervoor gebruikt. Omdat hubbie een sporter is, gebruiken we vaak proteïne (whey) in onze smoothies. Hierdoor worden de smoothies ook nog eens luchtiger en zoeter, waardoor je geen zoetmiddel meer hoeft te gebruiken. […]

Italiaanse uiensoep met ravioli

Italiaanse uiensoep met ravioli

Deze Italiaanse uiensoep met ravioli is een variatie op de Franse klassieke uiensoep. Door het gebruik van gedroogde oregano en balsamico geef je de soep een Italiaanse smaak. Daarin nog lekkere verse ravioli gevuld met kaas en je hebt een complete maaltijd. Vooral op een koude dag, gaat deze soep er goed in! Natuurlijk kan […]

Luchtige eieren voor Pasen

Luchtige eieren voor Pasen

Dit is weer eens een andere manier om eieren te bereiden. Lekker als brunch voor de Paasdagen. Geniet van het lange weekend en neem de tijd om iets lekkers te bereiden, zoals deze luchtige eieren voor Pasen. Het ziet er spectaculair uit op je Paastafel. Dit gerecht is niet geschikt voor zwangere vrouwen.   En […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Tosti Camembert met dadels en pecannoten

Tosti Camembert met dadels en pecannoten

Ik had nog een stuk Camembert in de koelkast liggen die eigenlijk op moest. Daar heb ik deze heerlijk tosti Camembert met dadels en pecannoten van gemaakt. Het zoete van de dadels gaat goed samen met het zout van de kaas en het nootje zorgt voor een krokantje erin. Je kunt natuurlijk ook brie gebruiken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden