Screwdriver van bloedsinaasappelsap

Screwdriver van bloedsinaasappelsap

Screwdriver (schroevendraaier) is een cocktail bestaande uit wodka en vers geperste sinaasappelsap, ook wel genoemd wodka jus on the rocks. Toen ik begon met drinken, was dit het drankje wat veel gedronken werd. Deze mix heb ik nu gemaakt met vers geperste bloedsinaasappels. Het is een screwdriver van bloedsinaasappelsap geworden. In plaats van ijsblokjes in […]

Bulgur ontbijtpap met granola

Bulgur ontbijtpap met granola

Ik had zin in een warm ontbijt. Met deze Bulgur ontbijtpap met granola kan ik er weer even tegenaan. Ik had nog wat gekookte bulgur over en heb dit opgewarmd met melk en kaneel. Daarna naar smaak honing toegevoegd. Je kunt de bulgur natuurlijk ook koken zoals hieronder beschreven staat en dan gelijk warm serveren. […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Lauwwarme salade met kip tandoori

Lauwwarme salade met kip tandoori

Deze Lauwwarme salade met kip tandoori kan zowel warm als koud gegeten worden. Het is even een klusje, maar dan heb je ook een heerlijke maaltijd met Indiase smaken. Probeer ook eens deze Spaghetti met Oosterse kip.

Pecannotentaart met mandarijn

Ik had zin om te bakken en had pecannoten in huis …. dus is het een Pecannotentaart met mandarijn geworden. Ben je ook zo gek op pecannoten? Ik heb ze ook gebruikt in deze Flapjacks.

Cranberry witte chocoladeballen

Cranberry witte chocoladeballen

Ik zal het maar bekennen; ik ben gek op witte chocolade en kokos. Hierbij mijn guilty pleasure voor de Kerstdagen. Deze Cranberry witte chocoladeballen zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar het is wel een speciale verwennerij met de feestdagen.   Witte chocolade   Witte chocolade heet wel zo, maar is natuurlijk helemaal geen […]

Garnalen met sesam en honingsaus

Garnalen met sesam en honingsaus

Ik heb dit een keer bij de Chinees gegeten en vond dat zo lekker, dat ik thuis uitgeprobeerd heb. Nou ik kan je verklappen dat dit net zo lekker als bij de Chinees. Er gaat wel super veel honing in, maar dat maakt dit gerecht zo lekker sticky en hierdoor blijft de sesam goed eraan […]

Pilaf van orzo

Pilaf van orzo

Pilaf of Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten. Bestaande uit een graansoort, meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord, afhankelijk van de landstreek met bepaalde kruiden, groenten, peulvruchten en vlees. Volgens velen is het een gerecht dat uit de vroeg-Ottomaanse (Turkse) keuken stamt. Er […]

Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Deze vegetarische Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is zowel warm als koud lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit. En ik heb nog een lekkere vegetarische salade voor je. Probeer deze Warme pompoensalade eens.

Hartige Snijbiettaart

Hartige Snijbiettaart

Prachtige regenboog snijbiet, waarvan de stengels mooi roze, rode, oranje of gele kleuren hebben. Mocht je deze ‘vergeten’ groente tegenkomen, koop het dan en maak deze lekkere Hartige snijbiettaart. En ik heb nog zo’n lekker gerecht gemaakt met deze prachtige groenten, namelijk een Curry met regenboog snijbiet en noedels.    

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden