Kippenbouten met mangosalsa

Kippenbouten met mangosalsa

Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker […]

Kipkarbonades met zoete aardappelen uit de oven

Kipkarbonades met zoete aardappelen uit de oven

Deze kipkarbonades met zoete aardappelen uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je legt alles op een ovenplaat en de oven doet het werk voor je. Simpeler kan het niet. Ondertussen kan jij even iets anders doen en na 40 minuten staat er een lekkere maaltijd op tafel. Je kunt er eventueel nog wat […]

Dukkah kippenbouten

Dukkah kippenbouten

Dukkah kippenbouten is een lekkere manier om de kip eens te kruiden op een andere manier. Dukkah is een Egyptisch specerijen/notenmengsel wat je eet met Arabisch brood of ander grof boerenbrood en olijfolie. Maar het wordt ook gebruikt in vele andere gerechten. Er zitten altijd amandelen of hazelnoten, sesamzaad en specerijen in: meestal korianderzaad, komijnzaad […]

Buffalo style kipkluifjes

Buffalo style kipkluifjes

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze Buffalo style kipkluifjes. Ik noem het Buffalo style, want meestal worden deze chicken wings gefrituurd en daarna gerold in een specerijenmix. Maar ik heb ze gegaard in de oven, ze zijn dus iets gezonder dan dat […]

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. De salsa is lekker pittig door de Remia garlic-sriracha mayonaise. Normaal ben ik niet zo van de kant-en-klaar producten, maar deze mayonaise is echt lekker. Probeer het eens. Ik heb […]

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Ik wilde muffins met dadels maken, maar het bleek dat ik zachte gedroogde vijgen in plaats van dadels gekocht had. Nou ja, dan maar proberen met vijgen! En dat pakte goed uit, kan ik je verklappen. Het zijn dus Muffins met vijgen, yoghurt en havermout geworden. Het leuke is dat door de structuur van de […]

Gremolata

Gremolata

Gremolata is een klassiek Italiaans kruiden recept. Het is gehakte peterselie gemengd met knoflook en citroenrasp. Je kunt het als pittig/frisse smaakmaker bij diverse gerechten gebruiken. Zoals over Italiaanse stoofschotels, pasta, (minestrone)soep, gestoomde groenten of op een crostini. Ook lekker op gegrild vlees, vis of kip. Gremolata is vooral ook bekend van de Ossobuco. Gremolata […]

Japanse pannenkoek van savooiekool

Japanse pannenkoek van savooiekool

Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden