Pindasoep met kip en prei

Pindasoep met kip en prei

Deze Pindasoep met kip en prei is een lekkere pittige en verwarmende soep op koude dagen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder sambal in te doen. Door de kipfilets op deze manier te garen (vuur uit en verder garen in de hete bouillon) krijg je een lekker mals stukje […]

Mosselen in gele curry kokossaus

Mosselen in gele curry kokossaus

In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere deze Sutharos Gele Curry Pasta. Een heel goed excuus om een gele curry te maken. Ik had zin in mosselen, vandaag is het dus Mosselen in gele curry kokossaus geworden. Yammie wat was dat lekker, we […]

Hummus soep met salie en feta

Hummus soep met salie en feta

Hummus soep? Ja hummus soep en dat is nog eens hartstikke lekker. Houd jij van hummus, dan moet je deze hummus soep met salie en feta eens proberen. Een pittige soep met heel veel smaak. En voor een lekkere bite heb ik nog wat kikkererwten gebakken in de pan. Het is een hummus soep met […]

Vitello Tonnato slawraps

Vitello Tonnato slawraps

Dit is natuurlijk niet de echte Vitello Tonnato, maar een afgeleide daarvan. De originele Vitello wordt met kalfsvlees gemaakt. Ik heb een kalkoenfilet gebraden in de oven, maar je kunt ook kalkoenfilet of kipfilet bij de vleeswarenafdeling halen. Veel makkelijker natuurlijk. Of misschien heeft je slager wel plakjes kalfsfilet voor je. Deze Vitello Tonnato slawraps […]

Spaghetti pompoen met garnalen

Spaghetti pompoen met garnalen

Ik had een paar spaghetti pompoenen gekocht, maar ja die lagen al een tijdje in de garage. Gelukkig blijven ze lang goed, maar het werd tijd dat ik er eentje ging ‘slachten’. Ik zeg slachten, want deze pompoenen hebben een hele harde schil en zijn daarom moeilijk doormidden te snijden. En je wilt ze wel […]

Puntpaprika's gevuld met garnalen

Puntpaprika’s gevuld met garnalen

Ik heb dit gerecht Mexicaanse smaken meegegeven en het is zo lekker uitgevallen. Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ paprika’s vullen met dit heerlijke goedje, maar ik had nog puntpaprika’s liggen. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in jalapeño pepers of die kleine snack paprika’s. Leuk als borrelhapje. Maak dus snel deze […]

Italiaanse quesadilla's

Italiaanse quesadilla’s

Ik ben gek op quesadilla’s, ze zijn heerlijk en lekker snel klaar. Je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltje eten. Op de site vind je diverse recepten voor quesadilla’s, zoek je maar eens op. Vandaag eten we Italiaanse quesadilla’s. Lekkere Italiaanse smaken in een tortilla.   Quesadilla’s zijn de Mexicaanse tosti’s. Het betekent […]

Portobello burger

Portobello burger

Als je eens een lekkere vegetarische burger wilt serveren maak dan deze Portobello burger. En geloof me, je zult het vlees niet missen. Deze portobello paddenstoelen zijn heel erg ‘vlezig’ waardoor ze goed geschikt zijn als alternatief voor een hamburger. Ik ben gek op blauwe kaas, daarom heb ik dit gebruikt over de burger. Als […]

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden