Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal. Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]
Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]
Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen […]
Tja drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niet eten. Voorlopig nog maar aan de shakes en soepjes. Dit mooie groene spinazie bleekselderijsoepje heb ik gemaakt met de groenten die ik nog in huis had. En voor de broodnodige eiwitten er maar een handje geraspte kaas bij gedaan. Het ziekenhuis zit er […]
Tijdens mijn crash dieet 2 weken voor de operatie (gastric sleeve) moet ik mij houden aan een koolhydraatarm dieet. Je mag voorgeschreven shakes gebruiken, maar daar wil deze foodblogger niet aan natuurlijk. Dus kreeg ik een lijst mee van wat ik wel mag/moet eten op een dag. Dit is 500 ml (magere) melkproducten, 50 gram […]
Ik had nog een zak Tilda egg fried steamed basmati rice* liggen, die ik – voordat mijn crash dieet begint – wilde gebruiken. Tilda heeft elf nieuwe smaken geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld de Long Grain rijst, Everyday rijst, Pandan Jasmine rijst, Tilda steamed Basmati en deze Tilda Egg Fried steamed Basmati. Een handige zak met voorgestoomde […]
Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten […]
Nou dit zijn ongeveer de laatste aardperen van dit seizoen. Mijn groenteboer vroeg of ik er nog interesse in had. Nou vooruit dan maar. Maar ja, wat ga je ermee maken. Mijn schoonzusje komt vandaag, ze wil graag vis eten. Laat ik dan maar een aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto vooraf maken. Vindt ze vast […]
Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb […]
Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang […]