Miso noedelsoep met buikspek

Miso noedelsoep met buikspek

Sinds ik een pakje miso heb gekregen van mijn broer, ben ik aan de slag gegaan met dit goedje. We waren voor mijn moeders verjaardag naar Ibiza gegaan, waar mijn broer woont en hebben het daar gevierd met een barbecue. Lekker in het zonnetje en dat in november. Mijn broer had heerlijk vlees gekocht waaronder […]

Buf cheeseburger

Op mijn laatste bezoek aan de Buffalo Farm Twente, heb ik weer heerlijke buffalo mozzarella, burrata en andere kaasjes meegekregen. Ook het nieuwste kaasje van ze, namelijk een mozzarella gemaakt van buffel kefir. Natuurlijk mag dit geen mozzarella heten en daarom hebben ze het Buf genoemd. De Buf kaasjes zijn er in naturel, met limoenrasp, […]

Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout

Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout

Deze Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout is een hele bijzondere combinatie geworden. Ik mocht verse wasabi ontvangen en heb daar al diverse gerechten mee gemaakt. Lees hier de blog over verse wasabi en dat de wasabi die verkocht wordt in de winkels niets met echte wasabi te maken heeft. Verse wasabi is […]

Cranberry Kerst koekjes

Cranberry Kerst koekjes

Deze Cranberry Kerst koekjes zijn natuurlijk niet alleen maar lekker met de Kerstdagen, maar eigenlijk de hele herfst en winter ook. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo’n koekenbakker, maar een paar keer per jaar wil ik mij er toch aan wagen. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn […]

Appel cider cocktail

Appel cider cocktail

Deze Appel cider cocktail is bij uitstek geschikt voor een herfstachtige dag of voor de komende Feestdagen. Je moet alleen wel ruim van te voren bedenken dat je deze cocktail wilt maken, want er moet eerst een appelsiroopje gemaakt worden en die moet ook nog afkoelen. Deze siroop geeft de heerlijke speciale appelsmaak aan de […]

Hasselback van zoete aardappelen

Hasselback van zoete aardappelen

Hasselback is een manier om aardappelen te roosteren in de oven. De aardappelen (of andere groenten of fruit zoals bijvoorbeeld appel) worden ingesneden en dan geroosterd in de oven. Deze manier van aardappelen te bereiden is voor het eerst gedaan door een chef in het Zweedse restaurant Hasselbacken. Vandaar de naam Hasselback. Vooral in Amerika […]

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Deze gehaktballetjes in cranberrysaus is een leuk gerecht om te serveren in december.  Het is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit. Serveer de balletjes met witte rijst, aardappelpuree of een Wortel zoete aardappelpuree.   Kipgehakt is vrij nat, je hoeft het gehakt dan alleen maar aan […]

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Deze warme salade met pompoen, peer, linzen en cranberries is een heerlijke vegetarische salade om te serveren op een herfstachtige dag. Het is geen moeilijke salade om te maken, de pompoen rooster je in de oven en de linzen komen uit een blikje. Dit glutenvrije recept is ideaal voor een lekker gezond diner of lunch […]

Cordita's met zoete aardappel en salsa verde

Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde

Zoete aardappelen en bonen zijn goed voor je, probeer ze daarom eens in deze vegetarische Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde. Cordita’s zijn kleine wraps, het is een leuk formaat voor een hapje om uit de hand te eten.   De Mexicaanse salsa verde kan je heel goed zelf maken, hoe je dat doet […]

Mexicaanse Salsa Verde

Mexicaanse Salsa Verde

Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden