Ik heb dit gerecht Mexicaanse smaken meegegeven en het is zo lekker uitgevallen. Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ paprika’s vullen met dit heerlijke goedje, maar ik had nog puntpaprika’s liggen. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in jalapeño pepers of die kleine snack paprika’s. Leuk als borrelhapje. Maak dus snel deze […]
De peterseliewortel en de pastinaak lijken op elkaar maar zijn twee heel verschillende groenten. De smaak is zeer verschillend, de peterseliewortel is kruidig en smaakt een beetje naar peterselie en de pastinaak is een wat zoetere wortel. Vroeger noemden we dit ‘vergeten groenten’, maar de pastinaak is tegenwoordig volop verkrijgbaar in het seizoen. De peterseliewortel […]
Deze Gekonfijte zalm met oranje groenten is een feestelijk recept en maak je als je een speciaal dinertje wilt geven. Het vergt wel wat (voor)bereiding, maar dan heb je ook wel iets bijzonders. Zalm konfijten is een hele bijzondere manier op deze vis te bereiden. Je laat het heel langzaam garen in olijfolie. De […]
Dit recept komt uit het kookboek is ¡kook!. Het is niet alleen een kookboek maar ook een boek vol gezonde tips met daarbij natuurlijke heerlijke en gezonde recepten. Ik heb de Gravad Lax met rode biet mijn eigen twist gegeven en ik moet zeggen dat het een zalig gerechtje geworden is. Ik heb behalve rode […]
Vis is goed voor je, wij proberen het toch wel twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar koop anders de vis als deze in de aanbieding is. Van de week stond deze heerlijke Teriyaki kabeljauw met bonensalade op het menu. Ik had deze bonensalade in mijn hoofd om te […]
Deze prachtige regenboog snijbiet heb ik op de Boerenmarkt bij de Stadboerderij De Kemphaan in Almere gekocht met nog meer vergeten groenten. De groentekraam van Warmonderhof verkoopt groenten van eigen land. Snijbiet (ook wel bladmoes, snijmoes of warmoes genoemd) is een ‘vergeten groente’ die je niet vaak ziet liggen bij de groenteboer. Snijbiet is een […]
Ik zeg het maar gelijk….deze Spaghetti met garnalen en hete saus is een bizar recept. Bizar omdat er mayonaise in zit. Mayonaise in een warme saus, waarom niet? In feite is bearnaisesaus ook een warme mayonaise, alleen dan gemaakt van boter in plaats van olie. Gebruik wel een goede mayonaise zoals die van Hellmann’s of […]
Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]
Het is iets minder warm, vandaag daarom een lekker visje met zomers stamppotje. Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal. Roodbaarsfilet is een matig vette doch stevige vis met een hele verfijnde smaak. Super snel gaar, dat is ook een voordeel. Bak hem als eerste op de huid, deze wil je lekker krokant (maar niet verbrand) hebben, […]
Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo. Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]