Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping

Als bloggerinsider van Rutger Bakt ben ik uitgedaagd om voor de Philadelphia cheesecake Bloginsiders-actie een cheesecake te maken. Hiervoor ontving ik een Philadelphia verrassingsbox met daarin 2 kuipjes Philadelphia en 1 reep Cote d’Or chocolade puur. Het is een Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping geworden. Drie guilty pleasures die ook nog eens heel goed […]

Karamelsaus met zeezout

Karamelsaus met zeezout

Zelf een karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk. Je moet er wel even bij blijven voor een goed resultaat. Deze karamelsaus met zeezout is heerlijk over een bolletje (vanille)ijs, pannenkoeken of een cheesecake. Ik heb licht bruine basterdsuiker gebruikt, deze suiker wordt wel wat donkerder dat kristalsuiker.   Karamel   Karamel is niets meer dan […]

Krokante hartvormige koekjes

Krokante hartvormige koekjes

Deze krokante hartvormige koekjes heb ik met onze kleindochter gemaakt voor haar moeder. Omdat het zulke makkelijk te maken koekjes zijn, is dit een leuk klusje om met de kinderen te doen. Hiermee kunnen ze hun moeder verrassen op bijvoorbeeld Moederdag. Je kunt natuurlijk allerlei vormpjes gebruiken hiervoor, bloemen of kleine en grote hartjes, etc. […]

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Deze Franse uiensoep is een recept van mijn moeder. Zij bakte altijd nog spekjes mee voor een extra hartige smaak. De soep was een groot succes in het restaurant van mijn ouders, niet aan te slepen! Ik had de uiensoep al heel lang niet meer gemaakt en ineens op een koude dag had ik er […]

Oreo gezouten karamel en ganache taartje

Oreo gezouten karamel en ganache taartje

Waarschuwing vooraf: vooral niet maken…..dit Oreo gezouten karamel en ganache taartje is verslavend lekker taartje. Zout in karamel of chocolade is het helemaal. Het geeft een nieuwe smaakdimensie en haalt het hele zoete van de karamel of chocolade af. Probeer deze combinatie eens, lekkere bodem van Oreo koekjes, karamel met zoute pinda vulling en daarboven een […]

Kruidige mokka brownies

Kruidige mokka brownies

Ik mocht wederom een groot pakket met de lekkere cold drip koffie van Batavia Dutch Coffee ontvangen. Nu is deze koffie heerlijk om koud te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ik vind het ook leuk om er recepten mee te verzinnen. Het zijn deze kruidige mokka brownies geworden. Ik heb de Limu koffie […]

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]

Porter Cake

Porter Cake

Dit recept komt van Thérèse Gaughan en is een Iers recept van haar moeder. In deze Porter Cake is het bekende Ierse Guinness verwerkt. Je proeft het niet echt, maar toch geeft het net een extra smaak eraan. Je kunt er ook gedroogd fruit in verwerken, zoals bijvoorbeeld 100 gram cranberries, dan wordt het helemaal […]

Rode kool met cranberries

Rode kool met cranberries

Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden