Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel

Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel

Deze pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel is een heerlijke maaltijd voor koude dagen. Ik vind het altijd leuk om een twist aan klassieke recepten te geven, zo ook aan de hutspot. Is het geen plaatje geworden dit bordje met prachtige kleuren? De vleeseters kunnen er natuurlijk ook een lekkere rookworst of stukje […]

Pittig koriander knoflook naanbrood

Pittig koriander knoflook naanbrood

Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]

Menemen met sucuk

Menemen met sucuk

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]

Halloween mummie koekjes

Halloween mummie koekjes

31 oktober wordt er weer Halloween gevierd en ik heb leuke ‘scary’ versnapering voor de kinderen gemaakt. Oehoe …. lekker griezelen met deze Halloween mummie koekjes. Leuk om samen met de kinderen te maken.   Halloween is de Engelse naam voor allerheiligenavond (All Hallow’s Evening). Dit werd vooral gevierd door de Amerikanen op de avond […]

Mummie speculaasballen

Mummie speculaasballen

31 oktober is het weer zover …. Halloween. Dan gaan we weer griezelen en deze Mummie speculaasballen zijn een leuke traktatie voor de avond.   Chocolade au-bain-marie smelten houdt in dat je de chocolade in een glazen schaal boven een pan met heet water laat smelten. Het water moet niet koken en niet tegen de […]

Mosselsalade met wasabi

Mosselsalade met wasabi

Ja daar is ze weer met haar verse wasabi. Ik heb nu een ontzettend lekkere mosselsalade met wasabi gemaakt. Lekker op een geroosterde boterham, op een toastje of als voorgerecht geserveerd in een glaasje.   Ik had 2 kilo mosselen* gekocht en heb deze gekookt. Hoe ik ze kook, kan je lezen in dit gerecht: […]

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Klassieke Hachee

Klassieke Hachee

Hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang gemaakt en gegeten. Vroeger werd de hachee heel lang en in een grote hoeveelheid boter gestoofd. Ik ga voor minder tijd en minder boter. Hierbij mijn recept voor een Klassieke Hachee.   Hachee   Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk regelmatig op […]

Matcha en wasabi ijs

Matcha en wasabi ijs

In mijn ijver om zoveel mogelijk verschillende recepten te maken met verse wasabi, had ik het idee om het in ijs te proberen. Alleen wasabi leek me niet lekker, heb het daarom gecombineerd met nog meer “Oosterse” smaken. Het is een matcha en wasabi ijs geworden, waarin ik ook limoenblad, limoenrasp en -sap en sereh […]

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt om ze de spruitjes bitter vinden. Maar deze spruitjes met ui en spek lust bijna iedereen wel.   Heb je de smaak van spruitjes nu te pakken? Probeer dan ook eens deze Paarse spruitjesstamppot.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden