Als je toch iets met kalkoen wilt serveren met de feestdagen is deze kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries een mooi, lekker en snel alternatief. Ik had vier kleine kalkoenfilets, maar als ze erg groot zijn koop je er twee of drie. Natuurlijk moeten grotere filets wel langer in de oven, houdt daar rekening mee. Je […]
Gevulde kalkoenfilet kan je makkelijk zelf maken, dat is ten eerste veel goedkoper dan de kant-en-klare kalkoenfilets en je bepaalt zelf wat de vulling wordt. Ik heb voor deze gevulde kalkoenfilets gedroogde cranberries en pistachenoten gebruikt. Maar je kunt ook ander gedroogd fruit, noten en kaassoorten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadels, met walnoten […]
Deze cordita’s met bavette en wasabi is een heerlijke maaltijd die je uit het vuistje eet. Een cordita is een mini wrap, maar je kunt natuurlijk ook de grotere wraps gebruiken. Ik had deze kleine wraps toevallig nog in huis. De biefstuk wordt na het bakken gemarineerd in de wasabi marinade. Geloof me, je […]
Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep is een perfecte soep om te maken als je teveel tomaten hebt liggen, die overrijp dreigen te gaan. En als je een brood zoals bijvoorbeeld een Ciabatta hebt liggen van 2 dagen oud. Oud brood in je soep? Ja oud brood in je soep. En maak de soep […]
Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse wasabi. Niet te verwarren met de wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Omdat ik aan het stoeien ben met mijn mooie nieuwe Kenwood apparaat, had ik verzonnen dat ik daarmee ook nog een hummus moest maken. Een avocado […]
Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen. Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]
Geen zin om boodschappen te doen. Wat ligt er nog in de koelkast: een paar oesterzwammen, stukje blauwe kaas en druifjes van de druivenpluk van de wijngaard in Zeewolde. Een derde van de druivenpluk wordt weggegooid en dat vind ik zonde, daarom heb ik een paar trosjes meegenomen. Ik had ook nog een kant-en-klare rol […]
Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar […]
Vaak eet ik ’s middag salades in plaats van brood. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en stel daar een salade van samen. Er lagen nog een paar gekleurde wortelen, gerookte kip en ‘wegwerpdruiven’ van de druivenpluk op Wijngoed Wilgenhorst. Vooral met die druiven wilde ik iets doen, vind het altijd zo zonde […]
Deze pompoenmuffins met een roomkaas topping zijn echte ‘najaars’ muffins. De pompoenen zijn volop verkrijgbaar. Pompoenen zijn voor zoveel verschillende recepten toepasbaar, wat dacht je van deze heerlijke vegetarische Pompoen hasselback, of maak er een pittige Pompoenchutney, Pompoenhummus of een Pompoensoep met Mexicaanse twist van. *Om pompoenpuree te maken, kan je de pompoen in […]