Portobello burger

Portobello burger

Als je eens een lekkere vegetarische burger wilt serveren maak dan deze Portobello burger. En geloof me, je zult het vlees niet missen. Deze portobello paddenstoelen zijn heel erg ‘vlezig’ waardoor ze goed geschikt zijn als alternatief voor een hamburger. Ik ben gek op blauwe kaas, daarom heb ik dit gebruikt over de burger. Als […]

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]

Rundersaucijs met gebakken rode kool

Rundersaucijs met gebakken rode kool

Op onze trip naar Twente deze zomer hebben wij o.a. de boerderij Erve Elferman bezocht. Hier houden ze Limousine runderen …. de lekkerste vleeskoeien! Ik heb daar natuurlijk heel veel lekker vlees gekocht. In het vleespakket zaten ook lekkere verse worsten, Zoozies noemt boer Harrie ze. Hij heeft ze in verschillende smaken, deze zijn gemaakt […]

Slawrap met pittig gekruid kipgehakt

Slawrap met pittig gekruid kipgehakt

Deze slawraps met pittig gekruid kipgehakt is een lekker en snel gerechtje. Ik zag coolwraps liggen bij mijn groenteboer en kreeg toen het idee om ze te vullen met gehakt. Coolwrap is een platte koolsoort die heel goed te gebruiken is als een wrap door de vorm van het blad. Het heeft een milde smaak […]

Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst

Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst

Het was al een hele tijd geleden dat wij kip kerrie hadden gegeten. En vandaag heb ik er ontzettend zin in. Dit is een niet te moeilijk recept, je hebt alleen wel goede kerriekruiden ervoor nodig. Ik heb Vadouvan kruidenmix gebruikt. Als je deze niet in huis hebt of niet wilt kopen, gebruik dan alleen […]

Gemengde bonenschotel met rookworst

Gemengde bonenschotel met rookworst

Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik […]

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]

Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna

Italiaanse gehaktballetjes – Polpette della Nonna

Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Heb jij dat ook wel eens, dat je geen boodschappen gedaan hebt maar toch iets verantwoords wilt koken? Ik had dat wel deze avond. Tja dan loop ik even de keukenkastjes, koelkast en diepvries na. Er lagen nog een paar flour tortilla’s in de la, daar wilde ik iets mee doen. Maar wat dan? Verschillende […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden