En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht. Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze […]
Voor mijn crash dieet heb ik deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm gemaakt. Ik weet niet zeker of ik de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en Sriracha bij het crash dieet past, staat namelijk niet op de lijst, maar ik denk dat deze smaakmakers geen kwaad kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren tijdens de […]
Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor. Omelet Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor […]
Lekkere simpele salade met veel smaak. Ook dit past weer prima in mijn crash dieet. Deze groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker. Super verantwoord, wie wil dat niet! Erbij een lekker sausje gemaakt van magere yoghurt verse dille en […]
Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]
Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariĆ«rs en veganisten […]
Wraps die je maakt met deze prachtige bieten tortilla wraps, zien er niet alleen fantastisch uit ze smaken ook nog eens heerlijk. Het is voorjaar de tijd voor asperges en ik heb de eerste groene asperges al gekocht. De asperges zijn heel erg lekker in deze rode biet wraps met groene asperges en Prosciutto. Dit […]
Nou dit zijn ongeveer de laatste aardperen van dit seizoen. Mijn groenteboer vroeg of ik er nog interesse in had. Nou vooruit dan maar. Maar ja, wat ga je ermee maken. Mijn schoonzusje komt vandaag, ze wil graag vis eten. Laat ik dan maar een aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto vooraf maken. Vindt ze vast […]
Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]
Het is weer aspergetijd, wat denk je van dit recept… Aspergesoldaatjes met zachtgekookt ei? Soldaatjes zijn (oude) boterhammen die in repen gesneden worden en dan gebakken of geroosterd in pan of oven. Een soort lange croutons zeg maar. Deze worden vaak geserveerd bij zachtgekookte eieren. De soldaatjes worden dan gedoopt in het eigeel en zo […]