Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]
Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg […]
Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld […]
Saltimbocca alla Romana heet het originele Italiaanse gerecht oftewel kalfslapje bereid op een Romeinse manier. Kalfslapjes met prosciutto en salie zijn het en ik heb daar natuurlijk weer een twist aan gegeven. Het is een saltimbocca rollade van kalfsvlees geworden. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie dit oké vindt (haha). Ja want die Italianen zijn […]
Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan. […]
Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]
Dit is een recept van the Kitchen Goddess Nigella Lawson. Het is een Siciliaans recept. De gerechten in Sicilië kenmerken zich door de invloeden uit de Arabische, Griekse, Spaanse en Franse keuken. De kookstijl uit deze streek lijkt daarom niet veel op de Italiaanse keuken. Er wordt in deze keuken veel citrus, saffraan, sultana’s, pijnboompitten, […]
Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke […]
Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten. Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen […]
Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens […]