Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes

Sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes

Geloof het of niet, deze sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes is ontstaan met de restjes groenten die ik nog in de koelkast had liggen. En het is een super geslaagde combinatie geworden, al zeg ik het zelf. Een salade met een lekkere balsamico dressing en verse dille. Lekker fris met knapperige boontjes, aardse bietjes […]

Sardientjes met knoflook en rode peper

Sardientjes met knoflook en rode peper

Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]

Bietjes salade met kersen en burrata

Bietjes salade met kersen en burrata

Gepofte bietjes salade met kersen en burrata is een hemels gerecht. Het aardse van de bietjes gaat heel goed samen met het friszure van de kersen en het romige van de burrata kaas. Maak deze salade als de Hollandse kersen in het seizoen zijn en je zult verrast worden over de smaakcombinatie. Ik heb er […]

Hele dorade met tomaten en basilicum

Hele dorade met tomaten en basilicum

Is het geen plaatje? Deze lekkere hele dorade met tomaten en basilicum bereid je heel simpel in de oven. Minimale moeite en maximaal genieten! Als je nog nooit vis bereid hebt omdat je het spannend vindt, maak het dan op deze manier. Het kan bijna niet mislukken. Mediterrane smaken op je bord, je haalt op […]

Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen

Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen

Ik heb diverse producten uit onze mooie Flevopolder gecombineerd in een heerlijke salade. Bergerac aardappelen oftewel truffelaardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord, chioggia bietjes van de Zonneheerdt en ook de pruimen komen uit onze polder. Deze drie heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen.   Bergerac aardappelen […]

Kikkererwten kokos kerriesoep

Kikkererwten kokos kerriesoep

Deze kikkererwten kokos kerriesoep zit een beetje tussen een soep en een stoofgerecht in. Hoe meer bouillon en kokosmelk je gebruikt, hoe meer het op een soep lijkt. En als je dus wat minder vocht gebruikt is het een stoofpotje. Tis maar waar jij van houdt. Het is in ieder geval een heerlijk vegetarisch gerecht. […]

Zalm op cedarhouten plank

Zalm op cedarhouten plank

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm op een cedarhouten plank van de barbecue is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue hebt, dan […]

Patatas Bravas is een Spaans aardappel tapasgerecht met een pittige tomatensaus.

Patatas Bravas

Mijn recept voor Patatas Bravas is al heel oud, maar ik kwam erachter dat het vreemd genoeg nog niet op de site stond (of ervan af verdwenen is). Maakt niet uit, ik heb de foto’s nog gevonden en het recept van mijn broer. Die woont op Ibiza en toen ik daar de eerste keer Patatas […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Een pittige pasta die snel en makkelijk klaar te maken is. Deze spaghetti alla puttanesca heeft heel veel smaak door de ansjovis, chilivlokken, kappertjes en olijven. Deze klassieke Zuid-Italiaanse spaghetti moet je eens geprobeerd hebben. Er bestaan heel veel varianten op dit recept en dit is de mijne. Ik heb in plaats van een tomatensaus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden