Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.   Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed […]

Koekjes met ruby chocolade

Koekjes met ruby chocolade

Ik had nog van die heerlijke roze chocolade over van deze goddelijke Ruby chocolade truffels en wilde nog een ander recept maken met de ruby drops. Het zijn koekjes met ruby chocolade geworden. Ze zitten in het deeg verwerkt en smelten lekker door de koekjes heen als je ze bakt. De smaak van deze ruby […]

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. Manlief in ieder geval wel en die houdt normaal echt niet van deze groente.   Door de witlof te karameliseren in roomboter met honing […]

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]

Côte de Boeuf met rozemarijnboter

Côte de Boeuf met rozemarijnboter

Côte de Boeuf is een stoer stuk vlees, het echte dude food! Ideaal voor de barbecue of om te bereiden in de oven als je veel eters aan tafel krijgt. Het is een grote steak met daaraan nog een bot. De Engelse benaming voor dit vlees is prime rib en dat is het ook. Het vlees […]

Aardbeien kwark taartje

Aardbeien kwark taartje

Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van […]

Zwarte knoflook boter

Zwarte knoflook boter

Ik mocht een bol zwarte knoflook van Black Garlic ontvangen. Een paar tenen knoflook heb ik gebruikt voor een Lamsrack met zwarte knoflookmarinade en de rest van de bol heb ik verwerkt in deze heerlijke zwarte knoflook boter. Super lekker op een steak of zoals wij het gegeten hebben op een gegrilde bavette.   Zwarte […]

Brood gevuld met kaas en ei

Brood gevuld met kaas en ei

Khachapuri heet dit brood in Georgië. Ik zag dit broodje eens voorbij komen op social media en dacht toen meteen dat moet ik eens maken. Nou ben ik niet het type wat zelf brooddeeg gaat maken. Dus heb ik croissantdeeg hiervoor gebruikt. Je kunt waarschijnlijk ook wel pizzadeeg of bladerdeeg gebruiken, lijkt me ook erg […]

Groene mozzarella pannenkoekjes

Groene mozzarella pannenkoekjes

Dit recept voor mozzarella pannenkoekjes heb ik een keer van een vriendin gekregen. Zij volgt het koolhydraatarm dieet. Mijn nieuwsgierigheid was wel getriggerd en dat moest ik uitproberen natuurlijk. Het zijn groene mozzarella pannenkoekjes geworden, belegd met ham en avocado. Het voordeel van dit pannenkoekje is dat het koolhydraatarm is, maar wel rijk aan eiwitten […]

Ruby chocolade truffels

Ruby chocolade truffels

Deze ruby chocolade truffels zijn ideaal om te maken voor Moederdag. Verwen je moeder, oma, vrouw of lief met deze prachtige roze chocolade truffels. Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Als je dit recept stap voor stap volgt kan jij ook deze mooie roze chocolade verwennerij maken. Je zult hiermee echt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden