Curry van kalkoen en wokgroenten

Curry van kalkoen en wokgroenten

Deze curry van kalkoen en wokgroenten is nog zo’n heerlijk en makkelijk recept om je overgebleven Kerstkalkoen in te verwerken. Ik had een hele grote kalkoen van KellyBronze gekregen en daar bleef aardig wat van over. Nu gooi ik nooit eten weg en vind het leuk om dit dan weer te verwerken in andere recepten. […]

Pompoen en kastanjesoep met cantharellen

Pompoen en kastanjesoep met cantharellen

Deze mooie koperkleurige pompoen en kastanjesoep met cantharellen is een feestelijke herfstsoep. Ik rooster de pompoen meestal in de oven, hierdoor krijgt het een intensere smaak. En het voordeel is dat je de pompoen maar 1 keer hoeft te snijden en na het roosteren het vel er heel makkelijk van af gaat. Je kunt de […]

Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel

Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel

Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]

Buikspek met miso karamelsaus

Buikspek met miso karamelsaus

Dit buikspek met miso karamelsaus is ontzettend verslavend, jullie zijn dus gewaarschuwd. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je het vaker eten. Het enige nadeel is dat je het buikspek een dag van te voren moet garen in de oven. Dus bedenk op tijd wanneer je dit wilt gaan eten.   Buikspek   Ik […]

Mexicaanse Salsa Verde

Mexicaanse Salsa Verde

Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal […]

Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]

Broodje pulled pork uit de oven

Broodje pulled pork uit de oven

Ja ik zal het maar bekennen, ik heb geen barbecue. En daarop maak je toch wel de lekkerste pulled pork. Maar een goed alternatief is je oven, hierin kan je in een paar uur tijd een heerlijke varkensschouder bereiden die je met twee vorken uit elkaar trekt. Maak extra veel, want je kunt zoveel lekkers […]

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Het is nu echt herfst, tijd voor een gerecht met paddenstoelen. Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Heb je trouwens mijn blog over Paddenstoelen al een gelezen? Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans staat er dus op het menu vandaag. Koop de paddenstoelen die je lekker vindt, […]

Menemen met sucuk

Menemen met sucuk

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Als je toch iets met kalkoen wilt serveren met de feestdagen is deze kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries een mooi, lekker en snel alternatief. Ik had vier kleine kalkoenfilets, maar als ze erg groot zijn koop je er twee of drie. Natuurlijk moeten grotere filets wel langer in de oven, houdt daar rekening mee. Je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden