Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]
Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pasta komt zowel voor in Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Klassiek wordt orzo in de soep gebruik in plaats van vermicelli. Ik ben er gek op en heb al diverse recepten gemaakt met deze pasta. Zo ook dit simpele maar o […]
Ik heb toch een bijzonder recept voor jullie, namelijk deze koffie spread oftewel koffieboter. Deze koffie spread kan je bijvoorbeeld op een beschuitje of geroosterde boterham smeren. Maar is ook lekker om op een pannenkoek of wafel te serveren. Ik heb hiervoor cold drip coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf koffie of espresso zetten […]
Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]
Bulgur is gemaakt van tarwe. Deze tarwekorrels worden voorgekookt of gestoomd en daarna gebroken (grof, fijn of zeer fijn). Het bevat veel vezels en goede voedingsstoffen en is een prima alternatief voor aardappelen, pasta of rijst. Je kunt bulgur op vele manieren gebruiken zoals in salades (Tabbouleh), soepen of zoals dit gerecht in zoete bereidingen. […]
Deze Italiaanse bol met tonijnsalade moet je beslist eens maken. Zelfgemaakt tonijnsalade is zoveel lekkerder dan de kant-en-klare. De tonijnsalade is ook lekker op een toastje bij de borrel. Liever vlees op een broodje? Dan kan ik je dit Broodje Pastrami speciaal aanbevelen.
Panzanella is een Italiaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Het is de manier om oud brood op te maken. Ik heb een Panzanella met geroosterde groenten en oud brood gemaakt. Het is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade geworden, die makkelijk te bereiden is in de oven. De salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud serveren. […]
Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak. Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!
Deze meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt zijn een heerlijke frisse traktatie. Serveer het als toetje of zomaar als tussendoortje of misschien zelfs als ontbijt. Gebruik wel lekkere rijpe meloenen hiervoor, koop ze desnoods een week van te voren zodat je zeker weet dat ze lekker rijp zijn. Het is wel leuk om diverse soorten (kleuren) […]
Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt veel gegeten in Engeland en de Engelsen hebben er ook hun eigen draai aan gegeven. Zij hebben namelijk de linzen vervangen door vis. Dit is meestal gepocheerde schelvis, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten vis en rijst voor dit gerecht gebruiken. In […]