Tropische Bounty met mango en limoen

Tropische Bounty met mango en limoen

Ik was vroeger gek op Bounty’s. Geen Mars of Snickers voor mij, maar die heerlijke smeuïge Bounty’s met kokos en melkchocolade. Nu heb ik geprobeerd om ze zelf te maken en ik moet zeggen dat deze tropische Bounty met mango en limoen een groot succes geworden is. De combinatie met stukjes gedroogde mango en citroenrasp […]

Tonijnburgers

Tonijnburgers

Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje of zelf gepocheerde (wit)vis. Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door verse peterselie of bieslook. Kook de aardappelen in schil, hierdoor worden ze niet zo ‘nat’ maar blijven ze lekker droog […]

Piña Colada ijs

Piña Colada ijs

If you like Piña Colada …. dit heerlijke Piña Colada ijs is simpel en zonder ijsmachine te maken. De Piña Colada cocktail die ik hiervoor gebruikt heb, kan je kant-en-klaar kopen (bij de slijter). Serveer het op een tropische avond en je waant je in het Caribisch gebied met zo’n heerlijk nagerecht. Garneer de glazen […]

Bonensalade met rode ui en koriander

Bonensalade met rode ui en koriander

Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue. Serveer eens iets anders in plaats van de kant-en-klare huzarensalades o.i.d. Lekkere frisse salade voor de bonenliefhebber. Neem zomers de Hollandse bonen, die zijn het lekkerst. En controleer of ze lekker vers en mooi groen zijn. Als je ze doormidden […]

Chirashi Bowl

Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]

Paaslammetjes in de wei

Paaslammetjes in de wei

Deze Paaslammetjes in de wei is zo’n leuke traktatie met de Paasdagen. Maak ze samen met de kinderen, dit vinden ze heel erg leuk om te doen. Voeg naar wens zoveel poedersuiker toe als je wilt, proef tussendoor of het zoet genoeg is voor je. Als je geen chocolade Paaslammetjes kunt vinden, gebruik je (Dragee) […]

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]

Hummus gemaakt van Puy linzen

Hummus gemaakt van Puy linzen

Deze Hummus gemaakt van Puy linzen is ontstaan omdat ik nog wat linzen over had van een gerecht. Zo’n beetje linzen waar je eigenlijk niets mee kunt. Maar ja ik ben niet van het (voedsel) weggooien, dus dan maar op een andere manier verwerken. Hummus wordt voornamelijk van kikkererwten gemaakt, maar je kunt hiervoor ook […]

Sloppy Joe tosti

Sloppy Joe tosti

Deze Sloppy Joe tosti is echte dude food. Sloppy Joe is een Amerikaans gerecht met rul gebakken gehakt in tomatensaus op een wit broodje. Omdat hubbie gek is op Amerikaanse gerechten (hij heeft er 26 jaar gewoond) verwen ik hem af en toe hiermee. Het is een gebakken tosti geworden gevuld met Sloppy Joe.   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden