Dorade met courgetti en Romesco saus

Dorade met courgetti en Romesco saus

Ben je gek op vis, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Lekkere zeebrasem gebakken in de pan met een krokant velletje en met een heerlijke pittige saus gemaakt van geroosterde paprika’s. Dus wil jij jezelf of je familie verwennen, maak dan snel deze dorade met courgetti en Romesco saus.   Dorade   De […]

Chioggia bietjes en nectarine carpaccio

Chioggia bietjes en nectarine carpaccio

Ik mocht een grote zak vol met chioggia bietjes ontvangen van boer Martin Topper uit onze provincie. Deze bietensoort was in de vergeethoek geraakt, maar is tegenwoordig weer helemaal terug en populair. Omdat ik nog wat nectarines in de fruitschaal had liggen die eigenlijk op moesten, heb ik deze heerlijke Chioggia bietjes en nectarine carpaccio […]

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Natuurlijk kan je tegenwoordig hele goede barbecuesauzen kopen, maar deze zelfgemaakte mosterd barbecuesaus is niet te versmaden! Als je nog nooit een mosterd barbecuesaus geprobeerd hebt, heb je echt iets gemist. Deze saus is lekker bij elk soort vlees, maar vooral bij gegrild varkensvlees of kip smaakt het super. Dus snel maken deze saus en […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus

Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus

Zoet, zuur, pittig, lekker kleverig en een super malse kip, wie wil dat nou niet? Lees dan snel verder hoe jij deze gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus kunt maken. Leg hem op de barbecue of in de oven en na een uurtje kan je smullen van de lekkerste kip die je ooit geproefd hebt. En […]

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje.   Kabeljauw   Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]

Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Courgettesoep met verse munt

Courgettesoep met verse munt

Ik heb een heerlijk zomers soepje voor jullie, namelijk deze makkelijk en snel te maken courgettesoep met verse munt. Het leuke van deze soep is dat je het zowel warm als koud kunt serveren. Door de munt wordt het een frisse soep, die daardoor heel geschikt is om zomers te maken. Serveer het als lunch […]

Crostini met sardines en tomaat

Crostini met sardines en tomaat

Ik had nog een ‘oud’ bruin stokbroodje liggen. Wat zal ik er eens van maken? Ik had ook nog een blikje gerookte sardientjes in de kast liggen en tomaten in de vensterbank. Tada de crostini met sardines en tomaat is onze late lunch geworden. Deze crostini is natuurlijk ook lekker bij de borrel of als […]

Salade met aardbeien en feta

Salade met aardbeien en feta

In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden