Kersen crumble

Kersen crumble

Deze kersen crumble is een soort van verantwoord nagerecht. Glutenvrij en als je de boter vervangt door bijvoorbeeld kokosolie ook geschikt voor een veganist of iemand met een melkallergie. Ik had nog wat over en dat hebben we de volgende morgen als ontbijt gegeten met een dot kokosyoghurt erop. Ook heel erg lekker.   Als […]

Gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs

Gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs

Deze heerlijke parfait met Piña Colada is simpel te maken zonder ijsmachine. Dit ijs is zo lekker dat je het zonder iets kunt eten, alleen maar genieten van het ijs. Als je de ananas op deze manier karamelliseert, heeft het een heerlijke smaak en een heel ander structuur. Heel erg lekker om zo te eten, […]

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Manlief heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Vandaag was het een speciale dag voor hem en om hem te verwennen was ik er al vroeg uit om French toast te maken. Zo heten wentelteefjes in Amerika. Meestal ontbeet hij buiten de deur en French toast stond […]

Pittige pre-harvest knoflookboter

Pittige pre-harvest knoflookboter

Zoals je in dit recept van Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook kunt lezen, heb ik een paar stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Leuke uitdaging om daar recepten voor te verzinnen. Van een hele stengel heb ik deze pittige pre-harvest knoflookboter gemaakt. Ontzettend simpel, maar heel erg lekker. Vooral nu in het barbecue seizoen […]

Spinazie bleekselderijsoepje

Spinazie bleekselderijsoepje

Tja drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niet eten. Voorlopig nog maar aan de shakes en soepjes. Dit mooie groene spinazie bleekselderijsoepje gemaakt met de groenten die ik nog in huis had. En voor de broodnodige eiwitten er maar een handje geraspte kaas bij gedaan. Het ziekenhuis zit er heel erg […]

Dilleboter met knoflook, citroen en mierikswortel

Dilleboter met knoflook, citroen en mierikswortel

In mijn crash dieet weken heb ik heel veel verse kruiden gekocht. Maar zo aan het eind van de twee weken, dreigde ik kruiden over te houden. Vooral een grote bos dille lag nog te lonken in de koelkast. Wat te doen ermee. Hoe kan je dille verwerken zodat je er nog lang plezier van […]

Stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs

Stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs

Deze stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs is een beetje winter en voorjaar tegelijk. We hebben dit de laatste dag voor het crash dieet gegeten, voordat je gaat denken he mag ze dat wel eten? Zoute boontjes zijn echt een winterse groente, vooral vroeger werd dit gegeten als ze geen verse groenten meer hadden. […]

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden