Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Deze bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel is een feestelijk hapje. Je kunt het als lunch serveren of als borrelhap. Dan snijd je de wraps in stukken en serveer je het als hapje. De mooie rode tortilla’s gemaakt van bietjes zijn lekker zoet en licht en gaan heel goed samen met de heksenkaas […]

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Voor dit Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven gebruik je vers gevilde bakpaling. Vraag jouw visboer of hij de paling wil schoonmaken, villen en eventueel in stukken snijden zodat deze panklaar is voor dit heerlijke stoofpotje. Serveer er een stuk stokbrood bij, zodat je dit kan dippen in de heerlijke saus die op je […]

Palingsoep met peterselie en spekjes

Palingsoep met peterselie en spekjes

Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]

Zeebaars bereid op een ovenplank

Zeebaars bereid op een ovenplank

Deze Zeebaars bereid op een ovenplank is een heerlijk gerecht geworden. Het voordeel van bereidingen op een ovenplank is dat de vis lekker sappig blijft en ook nog een speciale rookachtige ‘hout’ smaak krijgt. De CedarWood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout, heb ik al een paar keer gebruikt. Vooraf aan deze zeebaars […]

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden. We hebben er met z’n tweeën […]

Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank

Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank

Vorige week heb ik al een Bavette bereid op de Cedarwood Ovenplank die ik mocht ontvangen van Koken op Hout http://www.kokenophout.com/www.kokenophout.com/Welkom.html Deze week ga ik het met mosselen proberen. Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank is voor mij ook weer een nieuwe uitdaging om mosselen op een andere manier klaar te maken. En ook deze […]

Mosselsalade met wasabi

Mosselsalade met wasabi

Ja daar is ze weer met haar verse wasabi. Ik heb nu een ontzettend lekkere mosselsalade met wasabi gemaakt. Lekker op een geroosterde boterham, op een toastje of als voorgerecht geserveerd in een glaasje.   Ik had 2 kilo mosselen* gekocht en heb deze gekookt. Hoe ik ze kook, kan je lezen in dit gerecht: […]

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen.   Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden