Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]
Heerlijk ouderwets stamppotje, maar dan met een twist. Natuurlijk kan je deze stamppot zuurkool met spekjes en appel ook nog met een rookworst serveren, maar dat hoeft niet. Als je het vegetarisch wilt houden, gebruik dan vegetarische speckjes en eventueel een vegetarische rookworst. Je kunt de aardappelen en zuurkool samen koken, maar ik kook […]
Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens! Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]
Door de pastinaak te roosteren, krijg deze groente nog meer smaak en komt het zoete ervan goed naar boven. Het is een romige geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto geworden. Je hoeft geen room toe te voegen, maar kunt wel een lepeltje room erover doen bij het serveren. Ik heb groentebouillon gebruikt voor deze soep, […]
Deze cranberrysaus is waarschijnlijk niet de zoete cranberry compote die je verwacht. Het is een hartige en Oosterse twist op de cranberry compote, eens iets heel anders. Ziet het er niet feestelijk uit? Maak deze zalm uit de oven met cranberrysaus, je zult versteld staan van de smaken en je krijgt heel veel complimentjes. […]
Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]
Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet. Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]
Heerlijke ouderwetse broodpudding met de smaken van december voor een koude avond. Manlief had veel te veel brood gekocht en dat vind ik dan zonde om weg te gooien of aan de vogels te voeren. Ik maakte deze heerlijke broodpudding met appel, cranberries en kaneel van een heel overgebleven stokbrood. Je kunt van elk soort […]
Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren we hier de Amerikaanse feestdagen. Zo ook Thanksgiving (4e donderdag in november). Al jaren vraagt hij mij om een pumpkin pie te maken, nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een klassieke Amerikaanse pompoentaart geworden. Bedenk wel van te voren dat je deze […]
Als je eens wilt uitpakken met een feestelijk etentje of het Kerstdiner thuis, maak dan deze eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen. Natuurlijk kan je er pompoenblokjes of pompoenpuree bij serveren. Maar ik vond de pompoen op deze manier geserveerd wel leuk op het bord staan. Doe wat voor jou het makkelijkste is. Gebruik zachte vijgen […]