Citroen cheesecake in een glaasje is een simpel maar lekker toetje. Als je geen zin of tijd hebt om zelf jam te maken, koop dan citroenmarmelade of lemon curd. Serveer het met lekker vers fruit wat in het seizoen is. Ik heb er ook wat yoghurt doorheen gedaan, zodat dit nagerecht wat minder zwaar is. […]
Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en een mandarijn. Ze zijn zoeter dan een ‘normale’ citroen. Deze Meyer citroenjam heb ik gebruikt in de Citroen cheesecake in een glaasje.
Ik had al een tijdje geen chiapudding meer gegeten. Hoog tijd om het weer eens te maken. Het fijne van chiapudding is dat je het de avond ervoor kunt klaarmaken. Zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou. Dit is vooral lekker als je haast hebt […]
Verwen jezelf eens met de lunch of ontbijt met deze heerlijke belegde Geroosterde boterham met green goddess avocado. Hier vind je het recept van de Green Goddess saus
Een mengsel van bosbessen, rode bessen, bramen, aardbeien en frambozen in combinatie met kokoswater en eventueel een scheutje honing zorgen voor deze heerlijke bosvruchten smoothie. Gemaakt in slechts 5 minuten en daarna genieten maar. Ik ben dol op het maken van smoothie recepten. Deze smoothie met gemengde bessen is een van mijn favorieten go to. […]
Deze blauw fruit smoothie heeft veel verse bessensmaak en zoetheid van banaan. En met slechts 5 minuten is dit het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden of tussendoortje. Als er geen vers blauw fruit beschikbaar is, gebruik dan diepvries in deze makkelijke en gezonde smoothie. Het is mijn go-to na het sporten. Het is de perfecte […]
Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of er een vegetarische variant van maken zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu. Zin in nog een lekker mango-ijsje na?
Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]
Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel
Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]