Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]
Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel
Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]
Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi). Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Turkse gevulde mosselen Ook wij hebben deze […]
Deze Appel blauwe bessen crumble is een recepten uitwisseling met Ellen van der Lugt van Ellicious. Ik heb Ellen leren kennen tijdens een kookwedstrijd van het blad Smult. En sindsdien volgen wij elkaar. Ik heb – uit een van haar vele recepten – gekozen voor de Appel blauwe bessen crumble. Ten eerste omdat dit mij […]
Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato
Caipirinha is een Braziliaanse cocktail bestaande uit limoen, suiker, ijs en cachaça. Maak het eens op een zwoele zomeravond. Deze Braziliaanse cocktail is ook onweerstaanbaar
Braziliaanse bonbons Brigadeiro zijn makkelijk te maken bonbons. Ze zijn heel erg lekker maar ook heel erg calorierijk, dus niet teveel eten. Dit Braziliaans broodje Bauru is ook het proberen waard
Vanwege de Olympische Spelen in Brazilië heb ik wat Braziliaanse recepten geplaatst. Dit goedgevulde Braziliaans broodje Bauru is daar een van. En na dit broodje heb ik nog lekkere Braziliaanse bonbons voor je.
Deze Vegetarische ovenschotel met aubergines is een heerlijke vegetarische schotel met veel smaak waarbij je het vlees absoluut niet mist. Probeer ook eens deze vegetarische Aubergine curry met zilvervliesrijst