Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb hierop een cocktail variatie op bedacht.
Bulgursalade met haring is een lekkere frisse salade met Hollandse nieuwe, citroen, appel en dille. En natuurlijk mag rode biet ook niet ontbreken. Rode bietjes en haring zijn een goede match. Je vindt bulgur tegenwoordig in elke supermarkt. Sowieso wordt deze verkocht bij de Turkse winkels of reformzaken. Bulgur is een gezond graanproduct gemaakt […]
Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]
Door het grillen, krijg je een hele andere aspergesmaak en de combinatie met de zwarte knoflook is heerlijk in deze Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter. Gek op asperges, probeer dan ook deze Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm
Ik heb voor deze Mexicaanse burgers met Guacaioli hele maïskolven gebruikt en deze gegrild, maar je kan ook gewoon een blikje maïskorrels gebruiken. Guacaioli is een combinatie van guacamole en aioli. Of liever een burger gemaakt van vis? Probeer dan deze Zalmburgers met avocadomayonaise
Deze Farfallesalade is een lekkere frisse pastasalade gemaakt van farfalle met komkommer, garnalen, sojaboontjes en dille en citroen. Deze Pastasalade met aubergine en sucuk is een is een wat stoerdere pastasalade
Omdat de slager dit stukje vlees vaak zelf hield, wordt longhaas ook wel beenhouwersbiefstuk genoemd. Als je het kunt kopen bij je slager maak dan dit recept van Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa ermee. Probeer ook eens longhaas in dit Mexicaans gerecht: Taco tubs gevuld met longhaas
Dit Pikant gehaktbrood is een heel makkelijk recept je mengt het gehakt en doet het in de oven en je kunt heel veel eters blij maken. Serveer er deze broccolisalade bij.
Een Broodje hot dog speciaal is een Amerikaanse klassieker, maar dan even anders. Je maakt zelf je hot dog van verse worst en ontbijtspek. Kent u deze Amerikaanse klassieke Clubsandwich ook?
Bánh mi is Vietnamees voor brood; Frans stokbrood (of pistoletje) doorgaans (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het (stok)brood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of […]