Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Venkel appelsalade

Venkel appelsalade is een simpele maar o zo lekkere salade. Lekker bij vis of bij de barbecue. Friszuur door de Granny Smith appel die erin zit. Deze venkelsalade zal heerlijk smaken bij deze regenboogforel.  

Spiesjes met garnalen en sucuk

Spiesjes met garnalen en sucuk

Deze Spiesjes met garnalen en sucuk zijn een lekkere surf en turf voor de barbecue. Als je geen sucuk worst (Turkse winkel) kunt vinden, gebruik dan een pittige chorizo of salami. Deze venkel appelsalade gaat prima bij de spiesjes.

Peren ijsthee

Peren ijsthee

Peren ijsthee is een lekker verkoelend drankje voor warme dagen. Je kunt natuurlijk ook andere soorten fruit hiervoor gebruiken. Ben je gek op ijsthee, dan is deze Hibiscus ijsthee is ook het proberen waard.

Frisse muntlimonade

Frisse muntlimonade

Deze frozen en frisse muntlimonade is een lekker opfrisser met warme dagen. Versla de hitte deze zomer met frozen drankje! Het is gemakkelijk te maken met slechts vijf eenvoudige ingrediënten. De combinatie van echte muntblaadjes en citroensap kan je zelfs op de heetste dagen verfrissen! Als het buiten zo heet wordt, richt ik me graag […]

Koriander chipotleboter

Koriander chipotleboter

Deze Koriander chipotleboter is heerlijk bij geroosterd vlees, vis  of op stokbrood bij de barbecue. Bij vis maak je deze lekkere dille citroenboter.

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Cocktail van Braziliaanse limonade

Cocktail van Braziliaanse limonade

Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb hierop een cocktail variatie op bedacht.

Bulgursalade met haring

Bulgursalade met haring

Bulgursalade met haring is een lekkere frisse salade met Hollandse nieuwe, citroen, appel en dille. En natuurlijk mag rode biet ook niet ontbreken. Rode bietjes en haring zijn een goede match.   Je vindt bulgur tegenwoordig in elke supermarkt. Sowieso wordt deze verkocht bij de Turkse winkels of reformzaken. Bulgur is een gezond graanproduct gemaakt […]

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden