Ik had bij mijn groenteboer op de markt een groene en paarse bloemkool gekocht. Tja wat zal ik daar mee gaan maken. Ik was bang dat de kleur verdwijnen zou als ik deze bloemkooltjes ging koken. Daarom heb ik besloten om de groene te gaan bakken. Ik heb daar deze heerlijke Warme salade van gebakken […]
Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt voor vegetariërs. Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.
Guacamole zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare guacamole. Ik vind het lekker als de avocado’s niet teveel geprakt zijn. Deze Mexicaanse dip is lekker bij de tempura van groenten.
Varieer eens met groente door er een Tempura van wintergroenten met 3 dips van te maken. Je kunt alle groenten die je maar wilt hiervoor gebruiken. Hier vind je recept voor de hummus, tzaziki en guacamole.
Als je het jezelf makkelijker wilt maken dan neem je een blikje linzen voor de gerecht Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten. Probeer ook eens deze vegetarische Wraps met linzen en paddenstoelen
Rösti zelf maken is niet zo moeilijk en je kunt er heel veel soorten aardappelen en groenten voor gebruiken. Dit is een recept van Rösti van zoete aardappel en koolraap geworden. Van de overgebleven koolraap kan je deze lekkere soep maken: Knolselderij en koolraap currysoep
Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep is een hartverwarmende vegetarische soep met lekker veel vergeten groenten erin. Deze vegettarische Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is ook zo lekker.
Je kunt ook gewone couscous gebruiken voor deze Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta, maar ik vind parelcouscous lekkerder. Ook dit gerecht met parelcouscous is erg lekker: Lauwwarme salade van parelcouscous met geroosterde chioggia biet.
Deze paarse spruitjesstamppot zit eigenlijk tussen een curry en een stamppot in. Je kookt de aardappelen in een currysaus tot ze beetgaar zijn en voegt dan de geblancheerde spruitjes toe. Deze laat je nog even meekoken, tot het geheel droog gekookt is. Je hoeft niet te stampen, laat de aardappelstukjes en halve spruitjes heel. Het […]
Deze Mexicaanse chowder is een lekkere pittige vegetarische soep met zwarte bonen, maïskorrels, tomaatjes, avocado en Picadille kruiden. Of probeer eens deze lekkere (niet vegetarische) Pastasoep.