Guacamole

Guacamole zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare guacamole. Ik vind het lekker als de avocado’s niet teveel geprakt zijn. Deze Mexicaanse dip is lekker bij de tempura van groenten.

Tempura van wintergroenten met 3 dips

Tempura van wintergroenten met 3 dips

Varieer eens met groente door er een Tempura van wintergroenten met 3 dips van te maken. Je kunt alle groenten die je maar wilt hiervoor gebruiken. Hier vind je recept voor de hummus, tzaziki en guacamole.

Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten

Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten

Als je het jezelf makkelijker wilt maken dan neem je een blikje linzen voor de gerecht Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten. Probeer ook eens deze vegetarische Wraps met linzen en paddenstoelen

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti zelf maken is niet zo moeilijk en je kunt er heel veel soorten aardappelen en groenten voor gebruiken. Dit is een recept van Rösti van zoete aardappel en koolraap geworden. Van de overgebleven koolraap kan je deze lekkere soep maken: Knolselderij en koolraap currysoep

Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep

Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep

Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep is een hartverwarmende vegetarische soep met lekker veel vergeten groenten erin. Deze vegettarische Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is ook zo lekker.

Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta

Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta

Je kunt ook gewone couscous gebruiken voor deze Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta, maar ik vind parelcouscous lekkerder. Ook dit gerecht met parelcouscous is erg lekker: Lauwwarme salade van parelcouscous met geroosterde chioggia biet.

Paarse spruitjesstamppot

Paarse spruitjesstamppot

Deze paarse spruitjesstamppot zit eigenlijk tussen een curry en een stamppot in. Je kookt de aardappelen in een currysaus tot ze beetgaar zijn en voegt dan de geblancheerde spruitjes toe. Deze laat je nog even meekoken, tot het geheel droog gekookt is. Je hoeft niet te stampen, laat de aardappelstukjes en halve spruitjes heel. Het […]

Mexicaanse chowder

Mexicaanse chowder

Deze Mexicaanse chowder is een lekkere pittige vegetarische soep met zwarte bonen, maïskorrels, tomaatjes, avocado en Picadille kruiden. Of probeer eens deze lekkere (niet vegetarische) Pastasoep.

Vegetarische MaPo met peultjes en witte rijst

Vegetarische MaPo met peultjes en witte rijst

Mapo Tofu een van de bekendste Chinese gerechten uit Sechuan. Scherp van de chilibonensaus, tongprikkelend van de sechuanpeper met zachte, verse tofu en hartig, geruld gehakt. Omdat ik vegetarisch (soja) gehakt gebruikt heb, vond ik het niet nodig tofu te gebruiken. Het is een vegetarische MaPo met peultjes en witte rijst geworden.   Of liever […]

Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei

Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei

De dukkah eieren in deze Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei zijn zo lekker, serveer ze eens als borrelhap. Het recept van Dukkah vind je hier.  

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden