Bloemkoolsteaks met quinoa

Bloemkoolsteaks met quinoa

Ik heb voor dit gerecht Bloemkoolsteaks met quinoa drie kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bloemkool grillen op deze manier is heerlijk. Van de overgebleven bloemkool kan je deze heerlijke soep maken: Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep

Vegetarische bami

Vegetarische bami

Ik ben vanaf kinds af aan al gek op bami. Vond en vind het veel lekkerder dan nasi. Maar ik moet zeggen dat mijn nasi van bloemkoolrijst ook wel heel erg lekker is hoor. Maar ja, tis toch team bami hier. En dat komt door mijn vader, die kon de lekkerste bami maken. Deze vegetarische […]

Aubergines met noedels

Aubergines met noedels

Deze Aubergines met noedels is een heerlijk vegetarisch gerecht met noedels en gebakken aubergineblokjes in een pittige saus. Probeer ook eens de Vegetarische bami, die is ook zo lekker.

Aardappelcurry

Aardappelcurry

Deze makkelijke aardappelcurry is een warm en geruststellend gerecht dat perfect is voor een gezellig avondje. Het is een eenvoudige smaakvolle eenpans-curry gemaakt met uien, tomaten, verse kruiden, geurige specerijen en natuurlijk aardappelen. Het recept is bovendien glutenvrij en vegetarisch. Een echte troostmaaltijd!   Aloo Curry   Dit is gewoon een eenvoudige aardappelcurry, maar wel […]

Oreo ganachetaart met frambozen

Oreo ganachetaart met frambozen

Ga je moeder of lief eens verwennen met deze heerlijke Oreo ganachetaart met frambozen in hartvorm en laat zo zien dat je van haar houdt. Of verras haar met deze chocoladetaart.

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Vroeger vond ik postelein niet lekker, waarschijnlijk omdat het te lang gekookt werd waardoor het ‘snotterig’ werd. Dus toen ik postelein bij mijn groenteboer zag liggen, dacht ik laat ik het eens weer proberen. Maar ik durfde het niet te koken, dan maar een salade ervan maken. Deze Salade van postelein, waterkers en radijsjes is […]

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan. Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.

Geroosterde oranje paprikasoep

Geroosterde oranje paprikasoep

Heeft deze soep niet een prachtig kleurtje? De geroosterde oranje paprikasoep is heel erg leuk om met Koningsdag te serveren of als Oranje een EK of WK speelt. Toen het bijna Koningsdag was, zag ik die oranje paprika’s bij de groenteboer liggen en wist dat ik hier iets mee moest doen. Ik had al eens […]

Rettich burgertjes

Rettich burgertjes

Deze eenvoudig gefrituurde rettich burgertjes met een met een pittige yoghurtsaus is het proberen waard. Het is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Ik had in al mijn jaren dat ik kookte nog nooit iets met rettich gemaakt. Maar toen ik het bij mijn groenteboer zag liggen, begonnen de radertjes in mijn hoofd […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden