Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Deze salade van postelein, waterkers en radijsjes is een lekkere frisse salade met een Oosters tintje. Postelein, een zuur smakende groente, vormt de ruggengraat van deze verfrissende salade. Daarnaast wordt er ook waterkers gebruikt. Postelein en waterkers zijn groene bladgroenten die in de zomer in het seizoen zijn. Ze worden gecombineerd met zeekraal, radijsjes en […]

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Een heerlijke risotto met een Spaans tintje, dit wil je proberen! De risotto wordt gemaakt van kipdijfilets, chorizo, kikkererwten, paprika’s, tomatenblokjes, zwarte olijven en als smaakmakers de gerookte paprikapoeder, saffraan en een laurierblaadje. Een lekker eenpansgerecht die het goed zal doen op een herfstachtige dag.   Het duurt slechts 45 minuten om het te maken, […]

Geroosterde oranje paprikasoep

Geroosterde oranje paprikasoep

Heeft deze soep niet een prachtig kleurtje? De geroosterde oranje paprikasoep is heel erg leuk om met Koningsdag te serveren of als Oranje een EK of WK speelt. Toen het bijna Koningsdag was, zag ik die oranje paprika’s bij de groenteboer liggen en wist dat ik hier iets mee moest doen. Ik had al eens […]

Rettich burgertjes

Rettich burgertjes

Deze eenvoudig gefrituurde rettich burgertjes met een met een pittige yoghurtsaus is het proberen waard. Het is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Ik had in al mijn jaren dat ik kookte nog nooit iets met rettich gemaakt. Maar toen ik het bij mijn groenteboer zag liggen, begonnen de radertjes in mijn hoofd […]

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of […]

Chili con carne soep

Chili con carne soep

Lekkere stevige hartverwarmende soep.

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Deze zwarte rijst met rode spitskool en pompoen is ideaal voor het najaar of in de winter. Deze groenten zijn het voordeligst. Je zult genieten van de zeer smakelijke en antioxiderende zwarte rijst erbij. Dit gerecht heeft seizoensgebonden smaken, maak dus snel deze geweldige zwarte rijstsalade. Knapperig, nootachtig, zoet, zuur, hartig, het heeft alle textuur […]

Zwarte bonenschotel met zoete aardappel

Zwarte bonenschotel met zoete aardappel

De dikke en stevige zwarte bonenschotel met zoete aardappel is een vegetarisch stoofpotrecept met een mix van kleurrijke groenten, zwarte bonen en warme cajunkruiden. Dit allemaal samen gestoofd om een smaakvolle maaltijd te bereiden. Bestrooi met verse kruiden en je maaltijd is in iets meer dan 30 minuten klaar.   Stoofpot   Ik hou van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden