Zelf Focaccia maken

Zelf Focaccia maken

Ik ben niet zo van het bakken, koekjes, taarten en brood daar waag ik mij meestal niet aan. Maar sinds ik een hele stoere keukenmachine heb, probeer ik het toch af en toe. Vandaag ga ik zelf Focaccia maken en laat de foodprocessor het zware kneedwerk doen. Dan valt brood bakken eigenlijk nog best wel […]

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Ja, ik weet het…. ik ben er vroeg bij. Maar voor een kinder kookcafé bij ons in het dorp heb ik dit recept geschreven. Tiramisu vindt (bijna) iedereen lekker en zeker deze variatie. Dit recept is genoeg voor 4 kleine glaasjes, dat is voldoende want het blijft een machtig toetje. Dus als de goedheiligman in […]

Frittata van snijbiet met gerookte zalm

Frittata van snijbiet met gerookte zalm

Deze prachtige regenboog snijbiet heb ik op de Boerenmarkt bij de Stadboerderij De Kemphaan in Almere gekocht met nog meer vergeten groenten. De groentekraam van Warmonderhof verkoopt groenten van eigen land. Snijbiet (ook wel bladmoes, snijmoes of warmoes genoemd) is een ‘vergeten groente’ die je niet vaak ziet liggen bij de groenteboer. Snijbiet is een […]

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.   […]

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Tijdens onze trip naar Twente zijn we natuurlijk weer langs de Buffalo Farm gegaan om die heerlijke verse buffalo mozzarella en andere lekkernijen van deze boerderij te kopen. Ik heb de bolletjes gebruikt in deze schotel Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella. Een lekker makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.   […]

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs

Op onze culinaire trip door Twente hebben wij Landgoedboerderij Erve Elferman* bezocht en hier heel veel lekker Limousin rundvlees gekocht. In het vleespakket zaten ook gekruide saucijsjes, twee met rozemarijn en tijm en twee met venkel en twee met walnoot en pruim. Ook bezochten wij nogmaals Buffalo Farm Twente waar we heerlijke buffelmozzarella en burrata […]

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]

Aardbeien en hibiscus granita

Aardbeien en hibiscus granita

Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk […]

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]

Vlierbloesem granita met bramen en munt

Vlierbloesem granita met bramen en munt

Deze hittegolf vraagt om ijs. Veel ijs. Lekker zelf gemaakt ijs, zoals deze heerlijk verfrissende vlierbloesem granita met bramen en munt. Met slechts een paar ingrediënten tover je een bloemige ijskoude versnapering op tafel. Ik heb de vlierbloesemsiroop zelf gemaakt, maar tegenwoordig kan je ook hele goede vlierbloesemsiropen in de winkel kopen.   Granita is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden