Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vandaag hebben we een Mediterraans gerecht, namelijk dit vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Eigenlijk wilde ik kabeljauw met schelpjes doen, maar de visboer had ze op dat moment niet meer. Dan maar garnalen kopen want die had hij wel. De volgende keer zal ik […]

Wortels in boter en honing

Wortels in boter en honing

Wij zijn gek op worteltjes en ik probeer ze elke keer weer op een andere manier te bereiden. Ik heb nu de wortels in boter en honing geroosterd in de oven, dit is een zalig groentegerecht geworden. Ik denk dat vooral de kids dit lekker zullen vinden, zoete wortels gekarameliseerd in de boter en honing, […]

Koreaanse pittige kipkluifjes

Koreaanse pittige kipkluifjes

Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.   Koreaanse keuken   De Koreaanse keuken […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in te gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Simpel zelf kruidenboter maken

Simpel zelf kruidenboter maken

Ik had nog aardig wat peterselie in de koelkast liggen, tijd om het te gebruiken voordat het slap wordt. Je kunt van de peterselie een lekkere pesto, maar ook heel simpel zelf kruidenboter maken. Ik kan je beloven dat dit zoveel lekkerder is dan de kuipjes uit de supermarkt. Eenmaal zelf gemaakt, wil je nooit […]

Witte kool, bonen en tomatensoep

Witte kool, bonen en tomatensoep

Deze witte kool, bonen en tomatensoep is een Flevolandse boerensoep. En waarom dan wel zou je denken? Nou omdat de meeste producten verwerkt in deze robuuste soep uit onze mooie Flevopolder komen. Ze zaten namelijk in de flevourbox van februari. En ik vind het dan leuk om deze ingrediënten met elkaar te verwerken in een […]

Italiaanse Sloppy Joes

Italiaanse Sloppy Joes

Wij zijn gek op Sloppy Joes en deze keer heb ik Italiaanse Sloppy Joes gemaakt. Een broodje rul gebakken gehakt met Italiaanse smaken. Het is een complete maaltijd in een broodje en wat voor een! En je hebt er maar één pan voor nodig, dat is ook altijd fijn.   Sloppy Joes   Een Sloppy […]

Geroosterde flower sprouts stamppot

Geroosterde flower sprouts stamppot

Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt.   Flower […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden