Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus, maar maak je eigen hummus. Dit is mijn favoriete basisrecept hummus. Met een paar simpele trucjes maak je de beste romige, gladde zelfgemaakte hummus, en ja, het is veel beter dan die uit de winkel.   Hummus is een heerlijke spread (dip) gemaakt van kikkererwten, tahin, citroen, knoflook, olijfolie en specerijen. […]

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen…maak dan eens een (ijs)koude soep. Deze yoghurtsoep met komkommer heeft Midden-Oosterse smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Deze lekkere koude soep met verse kruiden en geroosterde walnoten doet wonderen! Zie dit als een gazpacho met een koele, romige yoghurtbasis. Dit is geweldig […]

Pittige burgers met Srirachasaus

Pittige burgers met Srirachasaus

Lekker zelf hamburgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Deze heerlijke pittige burgers met Srirachasaus zijn in minder dan 15 minuten gemaakt en zijn precies zo sappig als de foto’s beloven. Kies zelf hoeveel specerijen je toevoegt, de toppings van je voorkeur en je […]

Pistou

Pistou

De klassieke Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. Het voegt een frisse toets […]

Halloumi spiesjes

Halloumi spiesjes

Deze halloumi spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue. Serveer ze met deze een Romesco saus. Gegrilde halloumi spiesjes zijn een overheerlijke mix van halloumi kaas, levendige groenten en mediterrane smaken, perfect gegrild. Til jouw zomerse barbecue naar een hoger niveau met dit gemakkelijke en heerlijke recept. Deze combinatie van groenten en kaas […]

Romesco saus

Romesco saus

Maak je eigen Romesco saus voor zomerbarbecues. De mix van gerookte amandelen en gegrilde rode pepers past prachtig bij barbecuegerechten als dipsaus. Deze Spaanse pittige saus is lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Romesco saus is een onvergetelijke saus. Het is gedurfd, pittig en vol met geroosterde smaak. […]

Regenboogforel

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Venkel appelsalade

Venkel appelsalade

Een lichte en pittige venkel appelsalade met dungesneden venkel, appels en selderij, gegarneerd met een lekkere yoghurtsaus. Deze venkel appelsalade is alles wat je maar kunt wensen in een verfrissende salade. Venkel wordt niet vaak gegeten in ons land en dat is jammer. Het is het hele jaar door te vinden in supermarkten en groenteboeren. […]

Spiesjes met garnalen en sucuk

Spiesjes met garnalen en sucuk

Deze spiesjes met garnalen en sucuk zitten boordevol smaak en zijn supergemakkelijk! Ze zijn de perfecte manier om een diner op de grill te bereiden als je het druk hebt, maar deze spiesjes zijn chic genoeg om te serveren bij je volgende BBQ! Ze zijn perfect als je iets wilt met veel variatie, smaak en […]

Peren ijsthee

Peren ijsthee

Peren ijsthee is een lekker verkoelend drankje voor warme dagen. Je kunt natuurlijk ook andere soorten fruit hiervoor gebruiken. In de kleurrijke wereld van de verschillende soorten ijsthee in de supermarkten, ga je vaak overstag. Maar zelf ijsthee maken is zoveel lekkerder en meer verantwoord omdat je weet wat erin zit. Wanneer je echter de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden