Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Dit gerecht is ook perfect voor de barbecue.   Ik heb deze keer een zoete aardappel gebruikt in plaats van ‘gewone’ aardappelen. Het hartige […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Pasta en eiersalade

Pasta en eiersalade

Wij zijn gek op pasta en op eiersalades. Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje. Wie wil dat nou niet? Ideaal om te serveren als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Of eigenlijk altijd lekker, vooral op een zomerse dag. […]

Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus

Ben je gek op kip en de smaken van het Midden-Oosten, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Deze Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus kan je heel goed bereiden op de barbecue of als je die niet hebt in een (grill)pan.   Kip   Ik ben gek op kip, dat komt misschien wel omdat ik […]

Zalm op cedarhouten plank

Zalm op cedarhouten plank

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm op een cedarhouten plank van de barbecue is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue hebt, dan […]

Regenboog salade met geitenkaas

Is het geen plaatje, deze kleurrijke regenboog salade met geitenkaas? Ik had zin in een vrolijke salade en dat is het ook geworden. Alle kleuren van de regenboog op je bordje, hoe lekker is dat. Sowieso is het eten van alle kleuren groente goed voor je en vooral als je het in een gerecht zoals […]

Meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing

Meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing

Omdat het zo warm is, ben ik helemaal aan de salades de laatste tijd. Vandaag heb ik een heerlijke meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing gemaakt. Een knapperige salade met zachte verse geitenkaas en een lekkere zwarte knoflookdressing met Nigellazaadjes erin. Dit wil je eten op een warme dag! Serveer het als lunch, voorgerecht, bijgerecht […]

Gegrilde Flat Iron steak

Gegrilde Flat Iron steak

Omdat mijn moeder verhuisd is naar een veel kleinere woning, bleef er nogal wat achter in haar grote huis. Ik mocht o.a. een mooie tuintafel, koperen pannen en een grote vrieskast meenemen. Nou die vrieskast komt goed uit, nu kan ik eindelijk eens groot vlees en vis inkopen en in de vriezer leggen. Toen de […]

Salade met truffelaardappel en bonen

Salade met truffelaardappel en bonen

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. Bergerac aardappelen oftewel truffel aardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord en spekbonen van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met truffelaardappel en bonen. Een salade met rucola, eieren en een smaakvolle mosterddressing erbij.   Bergerac aardappelen   […]

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Natuurlijk kan je tegenwoordig hele goede barbecuesauzen kopen, maar deze zelfgemaakte mosterd barbecuesaus is niet te versmaden! Als je nog nooit een mosterd barbecuesaus geprobeerd hebt, heb je echt iets gemist. Deze saus is lekker bij elk soort vlees, maar vooral bij gegrild varkensvlees of kip smaakt het super. Dus snel maken deze saus en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden