Buikspek burnt ends uit de oven

Buikspek burnt ends uit de oven

‘Aangebrande’ stukjes varkensvlees zijn snel een barbecueklassieker geworden en terecht want het is vingerlikkend lekker! Maar als jij geen barbecue of een smoker thuis hebt, maak dan deze buikspek burnt ends uit de oven. Ik laat jou zien hoe jij jouw uw eigen burnt ends thuis in de oven kunt maken en daar heb je […]

Mossel fritters met maïs en prei

Mossel fritters met maïs en prei

Eenvoudig te maken en toch heerlijk om te eten. Deze mossel fritters met maïs en prei zijn perfect als borrelhapje, voorgerecht of avondmaaltijd. Dit recept gebruikt een klassiek fritterbeslag, samen met een paar extra ingrediënten om het lekker op smaak te brengen. Als je van mosselen houdt, is dit een geweldig gerecht om mosselen eens […]

Hamsalade met lente-ui

Hamsalade met lente-ui

Ik had nog aardig wat hamblokjes over van een pizzarette avond met de kids. Wat zal ik er eens van maken? Natuurlijk kan ik het in een saus of omelet verwerken, maar ik had nu zin in een salade. Blokjes ham, lente-ui, zilveruitjes, een saus met een lekkere grove mosterd is het recept voor de […]

Mexicaanse maïssalade esquites

Mexicaanse maïssalade esquites

Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel bij feestjes met vrienden en op verjaardagsfeestjes. Je zou het van verse maïs kunnen maken, maar uit blik is iets makkelijker en sneller. De authentieke Mexicaanse maïssalade esquites wordt meestal in een bekertje of kommetje geserveerd […]

Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Malse en smaakvolle huisgemaakte gehaktballetjes gevuld met zachte mozzarellabolletjes. Deze met kaas gevulde gehaktballen zijn te lekker, probeer ze snel! Alles dat gevuld is met kaas is een onmiddellijk pluspunt voor mij. Combineer dat dan met heerlijke Italiaanse smaken en je hebt gegarandeerd succes. Dit recept is een van mijn favoriete balletjes. Deze gehaktballetjes met […]

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is. De kluifjes worden tot in de perfectie gebakken en gesmoord in een heerlijke romige en pittige mosterdsaus. Alles wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en een uur, zo makkelijk is het! Zorg er wel voor […]

Frisse surimi salade met aioli

Frisse surimi salade met aioli

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze frisse surimi salade met aioli is heerlijk op een toastje, maar doet het ook heel goed als lunch op zo’n lekker zacht briochebroodje. Dit broodje lijkt een beetje op het bekende Amerikaanse broodje met kreeft, de zogenaamde lobster roll. Ik weet nog goed dat ik dit […]

Pizza met geitenbrie en druiven

Pizza met geitenbrie en druiven

In de goedgevulde Foodybox lente zat o.a. Alphenaer Geitenbrie Naturel en Good4U Salad Toppers. Ik heb deze twee gebruikt voor een lekkere pizza met geitenbrie en druiven. Deze verrukkelijke pizza zit boordevol geroosterde rode druiven en een smeuïge geitenbrie. Laten we het hebben over druiven op pizza. Helemaal raar? Misschien. Maar dit zijn niet alledaagse […]

Sambal goreng tempeh

Sambal goreng tempeh

Deze Indonesische sambal goreng tempeh is lekker pittig, geurig en boordevol smaken! Gebakken in plaats van gefrituurd, is deze versie iets gezonder en gemakkelijker te bereiden. Het enige wat je nodig hebt is 25 minuten en een handvol ingrediënten om deze sambal goreng tempeh te maken. Oproep aan alle liefhebbers van specerijen, deze sambal goreng […]

Vegetarische Buffalo kip taco tubs

Vegetarische Buffalo kip taco tubs

Wij zijn dol op Buffalo chicken en het is een van mijn favoriete smaakcombinaties, hier krijg ik regelmatig trek in. Deze vegetarische Buffalo kip taco tubs met een salade, blauwe kaas en zelfgemaakte ranchsaus zal je versteld doen staan. Vol van smaak en bovendien super simpel om te maken. Je zult het geweldig vinden om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden