Gebakken feta met verse vijgen

Gebakken feta met verse vijgen

Dit recept voor gebakken feta met verse vijgen, zwarte knoflook en tijm is het perfecte voorgerecht of borrelhap voor het einde van de zomer en de herfst. Met slechts vijf minuten voorbereidingstijd en een ovenschotel, kan dit eenvoudig te bereiden gerecht in ongeveer 25 minuten klaar zijn.   Feta   Om dit overheerlijke, snelle en […]

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Zalmtartaar met zwarte knoflook

Zalmtartaar met zwarte knoflook

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk voorgerechtje voor jullie. Deze zalmtartaar met zwarte knoflook is het perfecte gerechtje als je houdt van de smaak van verse zalm met de bijzondere smaak van zwarte knoflook. Dit smakelijke en gemakkelijke zalmrecept kan als voorgerecht worden geserveerd of op zichzelf worden genoten. Probeer dit eenvoudige en toch […]

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]

Oeuf mayonnaise

Oeuf mayonnaise

L’Oeuf Mayo oftewel Oeuf mayonnaise is een eenvoudige topper uit de Franse keuken. Het is bijna niet een recept te noemen, toch heb ik het uitgeschreven voor jullie. De eenvoud van dit gerecht is dan ook terug te brengen op pure ingrediënten. Die hebben maar heel weinig bereiding nodig om goed tot hun recht te […]

Mossel fritters met maïs en prei

Mossel fritters met maïs en prei

Eenvoudig te maken en toch heerlijk om te eten. Deze mossel fritters met maïs en prei zijn perfect als borrelhapje, voorgerecht of avondmaaltijd. Dit recept gebruikt een klassiek fritterbeslag, samen met een paar extra ingrediënten om het lekker op smaak te brengen. Als je van mosselen houdt, is dit een geweldig gerecht om mosselen eens […]

Haringsalade met aardappel en rucola

Haringsalade met aardappel en rucola

Heerlijk, het seizoen van de Hollandse Nieuwe is weer begonnen. Ach wat is dat toch lekker; die smeuïge zilte smaak van de haringen. Ik ben er dol op! Lekker om zo op te eten, maar natuurlijk ook zalig om te verwerken in een salade zoals deze heerlijke haringsalade met aardappel en rucola. Haring geserveerd met […]

Salade met asperges, feta en dille

Salade met asperges, feta en dille

Deze salade met asperges, feta en dille is het allerbeste van het voorjaar. Het duurt enkele minuten om te koken en in elkaar te flensen en bevat een smaakvolle combinatie van dille, citroen en feta voor een dynamisch en fris bijgerecht. Dit recept met asperges, erwten en radijsjes maak je de hele lente door. Het […]

Witlofsalade met appel en kaas

Witlofsalade met appel en kaas

Deze witlofsalade met appel en kaas is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, kaas, verse kruiden en een crunchy topping. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, staat binnen 10 minuten op tafel. En tegelijkertijd is het heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade […]

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Deze salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch, of misschien wel als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Een mooie dressing maken we natuurlijk zelf. Je kunt deze daslookdressing enkele dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor andere dagen waarop je nog een andere salade gaat maken. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden