Nutella brownies

Nutella brownies

Maak van slechts drie ingrediënten deze Nutella brownies met een fudgy textuur en heerlijke chocoladesmaak. Wie is daar een Nutellaholic!? Ik weet dat ik dat ben! Als het hazelnotenpasta aankomt, kan ik er gewoon geen genoeg van krijgen. Ook al zou ik Nutella zo uit de pot met een lepel kunnen eten, probeer ik steeds […]

Pastinaakmuffins met topping

Pastinaakmuffins met topping

Het was weer een tijdje geleden dat ik muffins gebakken had, hoog tijd om de oven weer aan te zetten. Omdat ik nog wat pastinaken in de koelkast had liggen die nodig gebruikt moesten worden, heb ik daar deze heerlijke pastinaakmuffins met topping van gemaakt. Ik weet wat je waarschijnlijk denkt… pastinaak in een muffin! […]

Caribische rum cake

Caribische rum cake

Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]

Schwarzwalder kirsch croissant

Schwarzwalder kirsch croissant

Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.   […]

Appeltaart appelbollen

Appeltaart appelbollen

Ik zal het maar bekennen…..ik hou niet van oliebollen! Manlief wel, dus die koop ik dan maar voor hem, maar zelf ga ik geen oliebollen bakken. Mijn ouders bakten ze vroeger wel, maar ik vond ze als kind al niet lekker. Appelbeignets en appelflappen lust ik wel en die wil ik nog wel eens maken. […]

Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

Pindakaas proteïne bliss balls

Pindakaas proteïne bliss balls

Ik mocht twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel ontvangen in de Foodybox van Kroon op het Werk en heb daar deze heerlijke pindakaas proteïne bliss balls van gemaakt. Een gezonde snack voor de lekkere trek. Met slechts een paar ingrediënten maak je heel snel deze zalige balletjes. Ideaal voor onderweg of na het sporten.   […]

Heel veel lekkere Sinterklaas recepten

Witte chocoladefudge met kruidnoten

Samen met de kleinkinderen hebben we deze witte chocoladefudge met kruidnoten gemaakt. En man oh man, wat stonden ze te glunderen toen we dit maakten. Ze geloven nog in Sinterklaas en vanaf september hadden ze het er al over. En maar Sinterklaasliedjes zingen, want Luisterpiet is natuurlijk het hele jaar in het land en moeten […]

Donuts met speculoospasta

Donuts met speculoospasta

Eigenlijk is dit geen recept te noemen, maar het is wel een ontzettend lekker gebakje. Maak deze mini donuts met speculoospasta als verwennerij op Sinterklaasavond. Het is zo makkelijk te maken en zo leuk om dat te doen met de kinderen.   Donuts   Donuts zijn een soort gefrituurde beignets met een gat erin. Ze […]

Sinterklaas cruffins met speculoos

Sinterklaas cruffins met speculoos

Deze Sinterklaas cruffins met speculoos zijn een verwennerij voor jong en oud met Sinterklaas. Verwen jouw gezin met deze heerlijkheid als ontbijt, brunch of ’s avonds bij de koffie of thee. En het is zo makkelijk te maken, dat zelfs jij dit kunt. Ik heb deze cruffins namelijk gemaakt met een blikje croissantdeeg. Kleine moeite […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden