Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]

Dillepesto

Dillepesto

Origineel wordt pesto gemaakt van basilicum en pijnboompitten, ik heb er een variant op gemaakt met dille en pistachenoten. Deze dillepesto is heerlijk bij vis of bij een bietensalade. Hier vind je het recept van pesto gemaakt van basilicum   Recept Dillepesto:

met aardappel en boontjes

Spaanse salade met aardappel en boontjes

Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker. De Spaanse salade met aardappel en boontjes oftewel Ensalada Rusa is een klassieke salade dat populair is in heel Spanje. Met een combinatie van in blokjes gesneden aardappelen en gekookte groenten is ingeblikte ansjovis hier de echte ster. Dit is een makkelijke […]

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato

Tuinbonen en erwtendip

Tuinbonen en erwtendip

Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom heb ik deze dip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Tuinbonen en erwten, een klassieke combinatie, is in veel vormen terug te vinden. Met name als dip op een crostini. Dat is eenvoudig maar boordevol smaak. Dus […]

Stokbroodje Niçoise

Stokbroodje Niçoise

Met warm weer geen zin om te koken. Maak dan dit ‘belegd broodje’ met de ingrediënten van een salade Niçoise. Je kunt de boontjes en eieren van te voren koken en de pesto ook vooraf bereiden. Dan hoef je ’s avonds het brood alleen nog maar te beleggen.

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

Als je van mosselen houdt, is dit jouw gerecht.

Salade met groene asperges en zalm

Salade met groene asperges en zalm

Mmmm aspergetijd is aangebroken.

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediënten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden