Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

De zomertijd is begonnen, de temperaturen stijgen en de aspergekopjes komen uit de grond. Ik mocht een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen en heb daar deze zalige Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus van gemaakt. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel […]

Drie in de pan met rozijnen

Drie in de pan met rozijnen

Ik mocht een pak biologische tarwe pannenkoekmeel uit onze polder van Zonnespelt ontvangen. Natuurlijk kan je daar pannenkoeken van maken, maar ik wilde iets ouderwets lekkers maken. En dat zijn deze heerlijke Drie in de pan met rozijnen geworden. Oudhollandse pannenkoekjes die je per drie in de pan bakt.   Drie in de pan   […]

Queen of puddings nagerecht

Dit nagerecht is een traditioneel Brits dessert. Ik wilde het al heel lang maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een bijzonder recept, de pudding wordt namelijk gemaakt van broodkruim van oud brood met melk, eieren en jam. Dit alles gaat in de oven en tada je hebt een origineel Queen […]

Goed gevulde boerenomelet

Goed gevulde boerenomelet

Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]

Simpel zelf kruidenboter maken

Simpel zelf kruidenboter maken

Ik had nog aardig wat peterselie in de koelkast liggen, tijd om het te gebruiken voordat het slap wordt. Je kunt van de peterselie een lekkere pesto, maar ook heel simpel zelf kruidenboter maken. Ik kan je beloven dat dit zoveel lekkerder is dan de kuipjes uit de supermarkt. Eenmaal zelf gemaakt, wil je nooit […]

Stamppot knolselderij en rode spitskool

Stamppot knolselderij en rode spitskool

Ik mocht een heerlijke box met lokale groenten ontvangen. Daarin zaten lekkere winterse groenten zoals knolselderij, witte kool, uien, aardappelen, pastinaken, pompoen, prei, wortelen, appels, peren, rammenas en nog veel meer. Echte groenten uit het seizoen en uit onze prachtige polder. Ik had nog een rode spitskool liggen en heb die gecombineerd met producten uit […]

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Geroosterde flower sprouts stamppot

Geroosterde flower sprouts stamppot

Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt.   Flower […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden