Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit […]
Je kent dat wel, je koopt lekker veel fruit maar het wil niet rijp of zacht worden in de fruitmand. Dan maar iets lekkers maken van dat fruit, in dit geval de pruimen. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte pruimen chutney mee bereid. Chutney Een chutney is een smaakmaker wat oorspronkelijk uit de […]
Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]
Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken! Voor de extra chocoladesmaak heb ik cacaopoeder […]
Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden. Ik zag deze leuke potjes staan […]
Zoet vlees denk je misschien? Jawel en dat is erg lekker. Door de karamel krijgt het vlees een prachtige donkere glans en heeft het een bijzondere smaak. De vissaus en sambal heffen het hele zoete weer op. Het is dus zoet en hartig tegelijk, probeer het eens. Ik weet zeker dat je deze Vietnamese zoete […]
Deze gehaktballetjes in cranberrysaus is een leuk gerecht om te serveren in december. Het is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit. Serveer de balletjes met witte rijst, aardappelpuree of een Wortel zoete aardappelpuree. Kipgehakt is vrij nat, je hoeft het gehakt dan alleen maar aan […]
Ik mocht van De Kleine Distilleerderij Zeewolde een heerlijke fles Cold Brewed Koffielikeur ontvangen. Deze is al heerlijk om zo te drinken, maar ook ontzettend lekker in deze ‘Irish Coffee’. Ik heb het daarom maar Irish Coffee uit Zeewolde genoemd. Ik heb voor deze lekkere warme dessertkoffie 3 koppen sterke espresso gezet. Dit is genoeg […]
Ja ik zal het maar bekennen, ik heb geen barbecue. En daarop maak je toch wel de lekkerste pulled pork. Maar een goed alternatief is je oven, hierin kan je in een paar uur tijd een heerlijke varkensschouder bereiden die je met twee vorken uit elkaar trekt. Maak extra veel, want je kunt zoveel lekkers […]
Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]