Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadina met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadina’s liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadina met […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Bad-ass double cheese burgers

Bad-ass double cheese burgers

Deze bad-ass double cheese burgers kan je alleen maar eten als je een grote mond hebt. De ja­la­pe­ño is spicy, de Sriracha is hot en de rauwe ui is pittig. Maak het zo pittig als je zelf wilt….. real dude food!   De double bacon cheeseburger is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een burger […]

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Deze tosti met tonijn en cheddar kaas kan je zo pittig maken als je zelf wilt. Houd je van pittig dan doe je wat extra druppels Tabasco erbij. Proef tussendoor het mengsel wel even, zodat het niet te pittig wordt. Het is een lekkere verwen tosti, maak hem in het weekend als je geen zin […]

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Deze Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst is echte dude food en heel erg geschikt voor het Oktoberfest. Het Oktoberfest is HET jaarlijkse volksfeest in München, Duitsland. Het begint dit jaar op zaterdag 16 september – traditiegetrouw met het tappen van het eerste Oktoberfest biervat – en eindigt altijd op de eerste zondag van […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Patatje chili gehakt

Patatje chili gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar […]

Maïssoep met Quesadilla's

Maïssoep met Quesadilla’s

Deze Maïssoep met Quesadilla’s is een lekker recept voor bijvoorbeeld op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje bij. Voor deze maïssoep kan je maïskorrels uit blik of vers van de (gekookte) maïskolf gebruiken. Ik heb voor deze maïssoep een kippenbouillon gemaakt van de zakje botten bouillon, Broth of Life van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden