Gehakt en zoete aardappelschotel

Gehakt en zoete aardappelschotel

Op de Facebook groep Recepten na een GPB/Sleeve zag ik regelmatig voorbij komen dat men een zogenaamde Big Mac schotel ging maken. Ik was toch wel nieuwsgierig geworden wat dit nou voor schotel was en heb het gegoogled. Diverse recepten hiervoor kwamen voorbij. Veel aardappelen en een beetje gehakt, dat kan anders dacht ik. Aangezien […]

Mega cheeseburgers

Mega cheeseburgers

Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker […]

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag.   Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]

Indiase Butter Chicken

Indiase Butter Chicken

Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]

Hummus soep met salie en feta

Hummus soep met salie en feta

Hummus soep? Ja hummus soep en dat is nog eens hartstikke lekker. Houd jij van hummus, dan moet je deze hummus soep met salie en feta eens proberen. Een pittige soep met heel veel smaak. En voor een lekkere bite heb ik nog wat kikkererwten gebakken in de pan. Het is een hummus soep met […]

Aardbeien en hibiscus granita

Aardbeien en hibiscus granita

Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk […]

Blauwe bessen cheesecake parfait

Blauwe bessen cheesecake parfait

Genieten jullie ook zo van dit mooie weer? Tjonge wat een prachtige zomer hebben wij tot nu toe. En op een mooie dag wil je graag ijs eten. Deze blauwe bessen cheesecake parfait is niet moeilijk om te maken, je moet alleen het geduld opbrengen voor de tijd dat het nodig heeft in de vriezer. […]

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van […]

Geroosterde bloemkool dip

Geroosterde bloemkool dip

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden